Aydın İstasyon Meydanındaki kutlamalara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın milletvekilleri, askeri ve idari erkan ve vatandaşlar katıldı.Kutlamalar, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tören aracı ile halkı selamlaması ile başladı.

CUMHURİYETİ EL ÜSTÜNDE TUTUYORUZ 

 Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önlem ve anlamını belirten konuşmayı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger yaptı. Vali Köşger, Cumhuriyet Bayramı’nı milletin samimi duygularla coşkulu biçimde kutladığını belirterek, ““Büyük Türk Milletinin ve kahraman ordumuzun, büyük önder Atatürk’ün yanında tek yürek ve tek yumruk olarak yer alması ile yürütülen bağımsızlık ve istiklalimiz için binlerce şehit verilerek kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından Cumhuriyet’in kurulması tarihin nadir kaydettiği başarılardan birisidir. Milletimiz tüm zorluklara göğüs gererek şanlı bir destan yazmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak adım adım bugünkü seviyeye ulaşmıştır. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal bile edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasında saygın yerini almıştır. Bizler de atalarımızdan aldığımız ve devletin temeli olan bu güzel Cumhuriyeti, büyük bir heyecan içerisinde el üstünde taşımaya devam edeceğiz” dedi.

ENGELLİ GENÇTEN HARMANDALI 

Vali Köşger, konuşmasının ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Şiirlerin okunmasının ardından halk oyunu gösterileri sunulurken halk oyunları ekibiyle birlikte Harmandalı oynayan engelli genç büyük alkış aldı. Kutlamalar tören geçişi ile sona ererken Aydın Bisikletliler Derneği ve Kavaklı Koleji öğrencilerinden oluşan bisiklet grubu tören geçişine renk kattı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile töreni izledi.