ASKF Başkanı Hasip Arıkan, Genel Sekreter Ercan Gündoğdu, yönetim kurulu üyeleri, İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ali Hakan Koç, Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, çok sayıda kulüp temsilcisi fikstür çekimine katılırken, İl Tertip Kurulu’nda görev yapmak üzere de kulüpleri temsilen Saffet Acar, Tuğrul Çıvgın ve Yakup Şimşek’in seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

"KUŞADASI VE EFELER HARİCİ SAHA SIKINTISI YOK"


Göreve geldiği günden bu Aydın’ın üst kademe yöneticileriyle bir araya gelen ve sık sık ziyaretlerde bulunan ASKF Başkanı Hasip Arıkan, yeni sezon öncesi de fikstür çekimi toplantısında kulüp temsilcilerine hitap etti. Arıkan, yaptığı konuşmada, “Amatör kulüplerimizin sıkıntıları ve sorunlarını biliyoruz. En önemli sıkıntı ve sorun finansman ve tesistir. Yaptığınız görev çok zor. Hepiniz birer kahramansınız. Zamanınızdan ve paranızdan fedakarlık yapıyorsunuz. Biz, 'Önce iş, aş' diyoruz. Kulüpçülük ,sosyal faaliyettir. Ne işinizi, ne de aşınızı ihmal etmeyiniz. Yaşanan saha ve tesis sıkıntıları konusunda çalışmalar yapıyoruz. Kuşadası ve Efeler haricinde hiçbir ilçemizde saha sıkıntımız yok. Bu anlamda belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kuşadası’nda saha sıkıntısı çözülüyor, oradaki TFF Sahası yenilenip yeniden amatör spor kulüplerine kazandırılacak. Bu sıkıntıları çözmek için yönetim kurulu ile durmadan çok çalışacağız. Bizim işimiz çalışmak. Yapmış olduğum başkanlıktan dolayı benim ne ticari ve ne de siyasi bir beklentim yok. Bizlerin amacı gençlere, sizlere ve amatör spora hizmet etmektir” dedi.

“NAKLİ YARDIMDA DENGEYİ KORUYACAĞIZ” 

Kulüplerin finansman sıkıntısı konusunda açıklama yapan ve finansal bütçeleri değerlendiren Başkan Arıkan, şunları kaydetti: “Eskiden amatör kulüplerimize İl Özel İdaresi nakli yardım yapıyordu. Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte İl Özel İdaresi kapandı. İl Özel İdaresi’nin amatör spor kulüplerine yapmış olduğu nakti yardımı artık Aydın Büyükşehir Belediyesi her yıl artırarak yapıp destek veriyor. Yeni sezonda nakli yardım konusunda farklı bir uygulama yaptık. Büyükşehir ve Efeler Belediyelerimize bu uygulamamızı sunduk. Efeler Belediyesi'nin Ekim ayında ilçesindeki 41 kulübümüze, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de Eylül ayında tüm kulüplerimize nakli yardım yapacağını umuyoruz. Bir kategoriye katılan kulüp ile 6-7 kategoriye katılan kulüp aynı değildir. Biz bu dengeyi korumazsak, kendimize haksızlık ederiz. Nakli yardımda bu şekilde olacak. Yardımların adaletli yapılmasını sağlamalıyız. Biz 18 ilçe belediye başkanının ilçesindeki spor kulüplerine ayni ve nakli yardım yapması için görüşüyoruz. İnşallah belediyelerimiz bundan sonra sizlerin rahat nefes almanızı sağlayacak. Kulüplerimize nakli yardım yapan başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Belediye Başkanımız Mesut Özakcan ile tüm ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum." 

"TÜRKİYE’DE ÖRNEK ŞEHİR OLALIM"

Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerinde ve Aydın genelindeki tüm kulüplerin sıkıntı ve sorunlarının, yaptıkları ve yapacakları istişare toplantılarında çözülmesi hususunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Arıkan, “Kulüplerimizin ne ihtiyaç, ne sıkıntıları varsa çözmek için bölgesel toplantılar yapacağız. Yılda bir ya da iki kez yapacağımız bu toplantılarda kulüplerimizin tüm sorunlarını masaya yatırıp, çözüm bulmaya çalışacağız. Türkiye’de örnek bir şehir olalım. Bunlar sizlerin elinizde. Sizler kulüplerin her şeysiniz. Kulüplerimizin itibarını sonuna kadar koruyalım. Kol kola maçlardan çıkalım, rakiplerimizi en iyi şekilde ağırlayalım. Fair-Play ve centilmenlik konusunda parmakla gösterilecek il olalım” şeklinde konuştu.

"HAKEMLERE HOŞGÖRÜ İSTİYORUM" 

Tüm kulüplere eşit mesafede olduklarını dile getiren İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ali Hakan Koç, hakemlere verilen eğitimlerin ve çalışmaların ellerinden geldiğince yararlı ve bilgilendirici yaptıklarını söyledi. Koç yaptığı açıklamada, müsabakanın hakemlerine hoşgörülü olunmasını ifade ederek, “Elimizden geldiğince hakemlerimizin atletik test, kondisyon ve kural eğitimi anlamında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Futbol bir hata oyunudur. Sadece bizim arkadaşlarımız hata yapmıyor, herkes hata yapabiliyor. Benim hiçbir arkadaşım art niyetli değildir. Hiç kimse art niyet aramasın. Herkesin hakemlerimize hoşgörüyle yaklaşmasını istiyorum. Geçen yıl futbol oyun kurallarında çok değişiklik oldu. Bu değişiklikle eğitim çalışması anlamında hiç bir kulübümüzden talep gelmedi. Eğer kulüplerimizden talep gelirse il eğitimcimiz tarafından kural değişikliği ile ilgili bilgilendirme yapabiliriz. Kulüplerimizin her türlü sorunlarını istedikleri zamanda ve uygun ortamda dilemeye hazırım. Tüm kulüplerimize İl Hakem Kurulu olarak yeni sezonda başarılar diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜK HEYECAN

Amatör Süper Lig’de ilk hafta maçları 17 Eylül Pazar günü oynanacak. 1. Amatör Küme’de heyecan 23-24 Eylül’de oynanacak ilk hafta maçları ile başlayacak. 15 takımın mücadele edeceği Amatör Süper Lig’de şampiyon olan takım, direkt Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkacak, ikinci bitiren takım BAL’a çıkmak için baraj maçı oynamaya hak kazanacak, son 4 sırayı alan takımlar 1. Amatör Küme’ye düşecek. Dört grupta 35 takımın ter dökeceği 1. Amatör Küme’de ise gruplarında şampiyon olan takımlar Amatör Süper Lig’e yükselecek, son sırayı alan takımlar ise 2. Amatör Küme’ye düşecek. Kura çekimi sonrasında liglerde ilk hafta maçları şu şekilde: 

AMATÖR SÜPER LİG’DE İLK HAFTA 

Kuşadası Trabzon Gençlik – İncirliova Belediyespor 
Yıldızspor - Germencikspor 
Nazilli Sanayispor - Karpuzlu Belediyespor 
Merkez Yeniköyspor - Tuğlaspor 
Çine Madranspor - Kuyuluspor 
Didim Belediyespor - Yıldızgücü 
Acarlar Belediyespor - Aydın Esnafgücü 
Kuşadası 1922 - (Bay)  1. AMATÖR KÜME 
1. GRUP 
Ortakçıspor - Çobanisaspor 
Arslanlı Gençlik - Pamukörenspor 
Bozyurtspor - Pamukspor 
Buharkentspor - Yeşilmahallespor 
Feslek Gelenbespor - Karacasuspor 
2. Grup 
Güzelçamlı Belediyespor - Söke Gençlik 
Yenihisarspor - Bağarası Belediyespor 
Sökegücü - Davutlar Belediyespor 
Didimspor - (Bay) 
3. Grup 
Sultanhisarspor - Köşk Belediye Doğanspor 
Dallıcaspor - Çeştepe Belediyespor 
Aydın İdman Yurdu - Yeni Esnafspor 
Kardeşköyspor - Yenipazar Gençlerbirliği 
Köprülüspor - (Bay) 
4. Grup 
Koçarlı Belediyespor - Aydınspor 
Efelerspor - SHÇEK Spor 
Koçarlı Menderes - Ulukonakspor 
DSİ Spor - Kadıköyspor 
Evranspor - (Bay)