Ege Port Yelken Restorant'ta gerçekleştirilen buluşmaya, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, İl Turizm Müdürü Murat Yılmaz, ATRO Başkan Yardımcısı Celal Küçük ile turizm acenteleri temsilcileri katıldı.

"DIŞ TİCARET AÇIĞININ KAPATILMASINDAKİ EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜZ"

TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan, hizmet sektöründe dünya pazarında sürekli artan, gelişen taleplere bağlı olarak en büyük yükü kendilerinin çektiğini kaydetti. Yurtcan, “Sektör olarak ülkemizin dış ticaret açığına en büyük destek biziz, ülkemizin genç nüfusuna istihdam sağlayabilecek en önemli sektörlerden biri de biziz. Dolayısıyla sektörümüz devlet dahil her kesimden desteği görmelidir. Bu gücümüzü ben buradan çok net olarak görebiliyorum. İlimizin tüm idari kadroları yanımızda olduğu ve bizler de her zaman bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece çok daha güçlü Kuşadası BTK, turizmde çok daha güçlü bir Aydın olacağımız kesindir" dedi.

"KRİZLERDEN ETKİLENEN EN ÖNEMLİ SEKTÖRDÜR"

Yurtcan ayrıca, "Bilindiği üzere yaşanan krizler neticesinde turizm dahil bütün sektörler etkilendi ancak bizim sektörümüz Dünya krizlerinden de etkilenen en önemli sektörlerden biridir. Resmi kurumlarında yapacakları her türlü seyahat organizasyonunu üyelerimiz aracılığı ile yapmalarını diliyoruz. Her zaman, her daim yanımızda olan idari kadromuzla ve burada olan sektöründe uzman olan tüm meslektaşlarımızla çok güzel bir sezona merhaba diyoruz. Hepimiz için yeni sezonumuzun yoğun, keyifli ve huzurlu geçmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.  

"KAYMAKAMLIK OLARAK HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de yaptığı açıklamada, Kuşadası özelinde ülkemiz genelinde turizm aracılığı ile ülke ekonomisine hep birlikte destek vermenin bir milli görev olduğunu dile getirdi. Yücel, şunları kaydetti: "Şartlar ne olursa olsun, bilgi birikimimizle, sahip olduğumuz teşkilatlanma, imkan ve kabiliyetlerimizi de katmak suretiyle 2019 yılını çok daha iyi geçireceğimize inanıyoruz. Ayrıca hiç kaybetmememiz gereken inanç ve ümitlerimizi koruyoruz. Gerek kruvaziyer turizmi, gerekse otellerimiz bakımından nazar değirmek istemiyorum ama geçekten çok iyi. Oldukça iyi etkin verimli bir sezon geçiririz, bununla birlikte ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacak. Kuşadası olarak milli görev, seferberlik anlayış ve inanç anlamında ne kadar katkı verebilirsek kendimizi mutlu ve huzurlu hissedeceğiz. Biz de devletin buradaki temsilcileri olarak bu seferberlikte beraberiz, bu süreci kesintisiz destekleyeceğiz.”  

"KUŞADASI’NDA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilçenin dünyanın en önemli turizm noktalarından biri olduğunu söyleyerek, “Kruvaziyer turizminde de en önemli liman. Bu en önemli gelişimi MED Cruise'in 7 Mayıs’ta genel kurulunu burada yapacak olmasıyla dünyanın en büyük yatırımcıları ilçemizde olacak. Kuşadası’nda güzel şeyler olacak, olmaya devam ediyor. İlçeye yapılacak yatırımlar, emekle birlikte kalite de artacak ve esnafımız, yatırımcımız bu işten oldukça memnun olacak. Hepimizin ortak dileği bu, ben çok kısa bir zamanda hızlı bir değişimin kente hakim olacağına inanıyorum. Hepimiz, tüm kamu kuruluşları da, TÜRSAB, KUTO’da dahil hep birlikte emek vereceğiz. Bu enerjiden de iyi bir şeylerin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Haber Videosu