31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'den Efeler Belediye Başkanlığı için aday adayları, aday gösterilmek için yoğun mesai harcarken, işadamı Mehmet Sabuncu yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. ‘En büyük ilkemiz dürüstlüktür’ sloganı ile yola çıkarak 83 mahalle muhtarı ve partisinin mahalle başkanları ile görüşen Sabuncu, yaptığı her ziyarette aday gibi çalışmalarına devam ediyor. Mahalle muhtarları ve başkanlarla tek tek tanışıp dertlerini dinleyen Sabuncu, takdir topluyor. Her ziyaretinde AK Parti’nin Aydın’da iktidar olmasıyla nelerin değişeceğini dur durak bilmeden gece gündüz anlatan Sabuncu, Efeler’i ‘AK Belediyecilikle’ tanıştırmak için var gücüyle çalışacağını söylüyor.

“EFELER BELEDİYESİ MARKA OLACAK”

Belediye başkanlığını ömür nimetinin zekatı gibi bir süre yapılacak iş olarak gördüğünü belirten Aday Adayı Sabuncu, “Doğduğum, büyüdüğüm ve ekmeğimizi kazandığımız şehre hizmet etmek istiyorum. Makamda torpil değil, liyakat esastır ve ben bu esasa göre herkesle kucaklaşıp, herkesi dinleyerek ve herkesin fikrini alarak ilçemizin sorunlarına kalıcı çözümler üreteceğimin sözünü veriyorum. 'Milletin efendisi, milletine hizmet edendir' düsturuna layık olabilmek için Efeler Belediye Başkanlığı’na adayım. Allah nasip ederse Efeler Belediyesi, hizmet ve projeler ile sosyal belediyecilikte marka olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımı yürütüyorum" diye konuştu. “ÜRETEN BİR BAŞKAN OLACAĞIM” Efeler ilçesinin sorunlarını iyi bildiğini, bu doğrultuda projeler hazırladığını dile getiren Sabuncu, “Efeler’de gün geçtikçe artan trafik, otopark ve yeşil alan sorunları yaşanıyor. Biz bunları çözecek tecrübe, bilgi, proje ve kadroya sahibiz. Biz bu sorunları dert ediniyor ve önemsiyoruz. Efeler’de yaşayan vatandaşlarımızın siyasi yapısı ne olursa olsun, onlarla her zaman iç içe olan, kapısının halkına her zaman açık olduğu, dertlerini dinleyen ve çözüm üreten bir belediye başkanı olacağım. Biz Efeler’de çalışmalarımızı uyum içinde, ekip çalışması ile hayata geçireceğiz. Gücünü halktan alan, Efeler halkının sıkıntı çektiği değil, hizmet aldığı bir belediye olacak” ifadelerini kullandı. “BELEDİYECİLİKTE PRENSİBİMİZ DEĞİŞMEYECEK” Adaylık için yoğun bir çalışma temposu içine girdiğini kaydeden Sabuncu, “İş hayatında prensip edindiğim dürüstlük, güven, istikrar, çözüm odaklı çalışma, nasıl sanayicilikte ve iş dünyasında geçerliyse halkımıza hizmetin üretildiği belediyecilikte de prensiplerimiz geçerli olacaktır. İhtiyaçları tespitte bunları önem sınıfına koymakta, bütçelerini yapmakta ve gerçekleştirmekte gerekli tecrübe, bilgi ve birikime sahibiz. Partimiz teveccüh gösterir, ‘Adayımız Mehmet Sabuncu’ derse, 83 mahallemizde girmedik sokak, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayız. AK belediyeciliği en iyi şekilde anlatıp Efeler’e parti bayrağımızı dikeceğimizin sözünü veriyorum” dedi.

MEHMET SABUNCU KİMDİR?

Aydın’ın Efeler ilçesinde 1961 yılında doğan ve şu anda Kardeşköy Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Sabuncu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu, evli ve iki çocuk babası. Kurulduğu günden bu yana AK Parti’nin yanında olan Sabuncu, Aydın Sanayi Odası’nda Meslek Komiteleri’nde zaman zaman çeşitli görevlerde bulundu, Aydın Ticaret Odası’nda bir dönem Meclis Başkanlığı yaptı. 1980 yılından bu yana Bilal Sabuncu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sabuncu, AK Parti Aydın İl Teşkilatı Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.