Yüz bölgesinde anomali ve görünür farklılığı olan bireylere yönelik bilinç oluşturmak amacıyla kurulan Yüzümle Mutluyum Derneği, bugün tüm Türkiye’de ilk kez ‘Yüzümle Mutluyum Günü’nü kutladı. Türkiye genelinde 200 anaokulu ve ilkokulda farkındalık ve sempati oluşturmak amacıyla yapılan etkinlerinden biri de, Nazilli Ahmet Yesevi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Hasan ve Kıymet çiftinin 9 yaşındaki kızları 2’nci sınıf öğrencisi Naz Aygün için, okul bahçesinde etkinlik düzenlendi. Naz, sınıf arkadaşları ile birlikte Yüzümle Mutluyum harflerini taşıdı. Derneğin şarkısını da Naz ile arkadaşları hep bir ağızdan söyledi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Etkinliğe destek olan herkese teşekkür eden baba Hasan Aygün, “2017 yılında çocukları 50 binde bir görülen Treacher Collins sendromu ile dünyaya gelen Emre Erdal ve eşi Öznur Erdal, yüz bölgesinde anomali ve görünür farklılığı olan bireyleri bir çatı altında toplayarak farkındalık oluşturmak amacıyla 2018 yılının Mayıs ayında Türkiye'de alanında ilk ve tek olan Yüzümle Mutluyum Derneği'ni kurdu. Biz de aile olarak bu derneğin üyesiyiz. Türkiye genelinde bugün bu tür sendromlu çocuklar için yapılan etkinliklerden kızımın okulunda ‘Yüzümle Mutluyum’ etkinliği yaptık. Çocukların yüzdeki farklılığını kamufle etmek, dışarıdaki insanların tepkilerini azaltmak amacıyla farkındalık yaratmak istedik. Okulumuz da sağ olsun beklediğimizden fazla sahip çıktı. Bu da kızımıza pozitif olarak yansıyor. Etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Tayfun Özkan, sınıf öğretmenimiz Yıldız Uzan, sınıf arkadaşları ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİLİNÇLENDİRİCİ ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

17-25 Mayıs tarihleri arasında ilk kez kutlanan ‘Yüzümle Mutluyum Günü' kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Eskişehir, Adana, Niğde, Nevşehir gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlerde yaklaşık 200 anaokulu ve ilkokulda farkındalık oluşturmak ve yüzde empati kurabilmek amacıyla yüze yara bandı yapıştırma, kelebek resmi çizme etkinlikleri ile bilinçlendirici seminerler düzenleniyor.