Aydın'da 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 11 bin 620 seçmen, ilk kez oy kullanacak. Seçimin kaderini etkilemesi beklenen genç seçmenin, kendi partilerine oy vermesi için CHP ve AK Parti gençlik kolları üyeleri ikna çalışmalarına başladı.

ERDOĞAN'DAN MEKTUP

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamit Burak Aykut, ilk kez oy kullanacak seçmenle sürekli temas halinde olduklarını belirterek, "Yeni seçmen birimimiz, 18-24 yaş arası seçmene yönelik sürekli programlar yapıyor. Özellikle de ilk kez yerel seçimlerde oy kullanacaklar için. Ev ziyaretleri, toplantılar yaptığımız etkinliklerden bir kısmı. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizden Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektup gelecek. Biz de bu mektupları, evlerinde ziyaret ederek, genç kardeşlerimize ulaştıracağız. İnanıyorum ki genç kardeşlerimizin oy tercihleri Cumhur İttifakı'ndan yana olacaktır" dedi.

YAŞANABİLİR BİR KENT

İlk kez oy kullanacak seçmenle bir araya gelerek, neden Millet İttifakı'na oy vermeleri gerektiğini anlattıklarını ifade eden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki de, "Kardeşlerimiz, yerel seçimlerde geleceklerini düşünerek oy kullanmalı. Bu gelecekten kastımız özgürlüğün, demokrasinin, adaletin ve hukukun hakim olduğu bir ülke ve sosyal belediyecilik hizmetlerinin sıkıntısız devam ettiği, yatırımların hayata geçtiği, yaşanabilir bir kenttir. Bu ancak Millet İttifakı belediyeleri ile mümkün. İlk kez oy kullanacak kardeşlerimizi belirledik. Gençlik kollarımız aracılığıyla kendileriyle temas kuruyoruz ve neden Millet İttifakı'na oy vermeleri gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz. Gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda hareket eden Millet İttifakı'na oy verecektir" diye konuştu.