Nazilli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları 3. Geleneksel ‘Bahara Merhaba Konseri’nin ardından şimdi de iş-uğraş terapisi faaliyetleri sonucunda yapmış oldukları ‘ÇAKKIDI’ müzikal komedi tiyatro gösterisi ile Nazilli Halkı ile buluştu. Oyun sonunda izleyiciler danışanları ayakta alkışladı. Tiyatroyu Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, NDH yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, İlçe Milli Müdürlüğü Şube Müdürü Latif Akgün, Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, NDH. Başhekim Yardımcıları Dr. Ferah Arslan, Uzm. Dr. Cem Ünde, Dr. Osman Köksal, Nazilli Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Erol Boyacı, Sağlık Hizmetleri Müdürü Gonca Eliküçük, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Hasan Küçüköner, Hastane Müdür Yardımcıları Leyla Sevindi Durmaz, Sami Şahin, Serkan Köseoğlu ve Şule Aslan ile danışanların yakınları ve  çok sayıda sanatsever izledi.  

IŞIKLI MERKEZ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

‘ÇAKKIDI’ isimli müzikal komedi tiyatro oyununu yazan ve hazırlayan Aslı Kaymak Işıklı oyun öncesi yaptığı konuşmada, "Nazilli Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), ruhsal problem yaşayan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko sosyal destek hizmet veren hastaların takip ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan gerektiğinde evde takip tedavi ve hasta tedavi, hasta aile eğitimi yapan etkin ulaşılabilir hizmet sunan bir merkezdir. TRSM’lerinde bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, psikososyal beceri eğitimi, resim terapisi, müzik terapisi gibi sosyal etkinlikler, film gösterimi, hobi bahçesi gibi hizmetler verilmekte ve hiçbir ücret talep edilmektedir. Peki kimler TRSM’lerinin merkezlerinden faydalanırlar. Duygu durum bozukluğu psikoz tanısı alan hastalar hastanede tedavisi tamamlanan ve TRSM’den hizmet alması uygun olan hastalar, kendiliğinden ve ailesi tarafından getirilen hastalar geçmişteki hastane kayıtlarına bağlı yapılan ev ziyaretlerinde tespiti yapılan hastalar yararlanabilirler. Bu hizmetleri danışanlarımız için eksiksiz olarak yerine getiren kurumumuzda 1 psikiyatri uzmanı, 2 psikolog, 1 sosyal Hizmet Uzmanı, 2 hemşire, 1 tıbbi sekreter ve 5 personel görev yapmaktadır” dedi.

"ÇALIŞKAN DANIŞANLARI YÜREKTEN KUTLADI"

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan da, “Devlet Hastanemiz bünyesinde bulunan Nazilli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) Danışanlarımız geçtiğimiz günlerde Nazilli halkımıza vermiş oldukları 3.Geleneksel ‘Bahara Merhaba Konseri’nin ardından şimdi de iş-uğraş terapisi faaliyetleri sonucunda yapmış oldukları ‘ÇAKKIDI’ müzikal komedi tiyatro gösterisi ile Nazilli Belediyesi Tiyatro salonunda Nazilli Halkı ile buluşarak oyunlarını sergilediler. Başta yönetmenleri Aslı Kaymak olmak üzere tiyatroda görev alan tüm danışanlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.  

DANIŞANLAR ROL ALDI

‘ÇAKKIDI’ isimli müzikal komedi Tiyatro oyunu Aslı Kaymak Işıklı tarafından hazırlanıp, sahneye koyuldu. Tiyatro oyununda TRSM danışanlarından Sefa Bellek, Sefa Semavi Aşır, Mustafa Öz, Kerim Gündoğdu, Umut Çakır, Erkan Çetinel, Recep Ataman, Hilmi Kahya, Yeliz Döner, Yılmaz Adıgüzel ve Özden Bayhan rol alırken, konuk oyuncular ise Dilşat Başkan, Leyla Arıcan, Nermin Yağcıoğlu ve Nurşen Kozlarlı rol aldı.