Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerel seçimler öncesi Muğla programının ardından Aydın’a gelerek partisinin Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iş adamları ve sivil toplum kuruluşları toplantısına katıldı. Toplantıda Çavuşoğlu, Türkiye’nin dış ilişkilerinden bahsederek ekonomik olarak güçlülük vurgusunda bulundu. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade ederek her platformda söz sahibi olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, gittiği her ülkede Türkiye bayrağını en üste taşımak için çalıştıklarından bahsetti. Konuşmaları kapsamında yerel yönetimlerden de bahseden Çavuşoğlu, Antalya ile Aydın’ı kıyasladı. Aydın’a yerel yönetimler tarafından yapılan yatırımların az olduğunu ileri süren Çavuşoğlu, bu durumun Muğla ve İzmir gibi CHP’li belediyelerde de aynı olduğunun altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, CHP’li belediyeleri beceriksizlik ve tembellikle suçladı.

“ANTALYA’DAKİ TEMEL ATMA VE AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’a ayrı bir önem verdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, toplantıya katılan iş dünyası temsilcilerinden Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi. Ege Bölgesi’ndeki CHP’li yerel yönetimleri eleştiren Çavuşoğlu, “Antalya, Muğla ve Aydın gibi kentlerin kalkınması Türkiye ekonomisi için çok önemlidir. Bu şehirlere yapılacak 1 liralık yatırım, ülke ekonomisine 10 lira olarak döner. O yüzden biz, Aydın’a 24 milyar liralık yatırım yaptık. Antalya’nın yatırımları birçok ülkeninkinden daha büyük. Yerel yönetimlerde artık yeni bir sayfa açıldı. Menderes Türel’in açılışlarına inanın ben yetişemiyorum. Menderes Türel, Antalya’yı çok farklı bir noktaya taşıdı. Dünyanın göz bebeği Bodrum’da çöp yığınları ve selde sürüklenen arabalar gördük. Muğla, Aydın ve İzmir’de karşılaştığımız manzaralar gerçekten utanç verici. Biz buralarda milyonlarca misafir ağırlıyoruz. İnsanlar yılarca kahrola kahrola gidip CHP’ye oy verdi. İzmir ve Muğla’da yanımıza gelen CHP’li vatandaşlarımız yanımıza gelip, 'Yeter artık siz gelin, bu seçimde size oy vereceğiz' diyor. Bu seçimde her şey değişiyor” diye konuştu.

“BÜYÜKELÇİLER TOPLANTISINI GELECEK YIL AYDIN’DA YAPALIM”

Bakan Çavuşoğlu, Aydın’ın turizmde de önemli bir il olduğunu vurgulayarak, “2020’de 60 milyon turist sayısını aşacağız. 2017’de sağlık turizminden 7.3 milyar dolar gelir elde ettik. Sağlık turizmini geliştirerek 50 milyar doları aşabiliriz. Çünkü her şey Türkiye’de var. Tesis sıkıntımız yok, ekipman sıkıntısı yok. Doktorlarımız en iyisi. Spor turizmini geliştirerek turizmi 12 aya yayabiliriz. Golf yapmak için Türkiye’ye gelen bir turist, normal turistten 5 kat daha fazla para harcıyor. Bu yıl Büyükelçiler Toplantısı'nı Samsun’da yapacağız, gelin yerini siz belirleyin, gelecek yıl da Aydın’da yapalım” ifadelerini kullandı.  

“CUMHURBAŞKANIMIZ AYDIN İÇİN BİR SANDALYE FEDA ETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’a büyük önem verdiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş ve Cumhur İttifakı adaylarına destek verirseniz biz Aydın’ı hep birlikte ihya ederiz. Cumhurbaşkanımız, Aydın için TBMM’deki bir sandalyeyi kaybetmeyi göze aldı. Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki’nin dışında 3. bir kişi olarak Mustafa Beyi aday gösterip Aydın’a verdiği önemi gözler önüne serdi. Aydın geleceği için çok önemli bir karar verildi ancak asıl kararı sizler vereceksiniz. Aydın kazanacak, siz kazanacaksınız” şeklinde konuştu.