İlki 13 Ağustos'ta Artvin'de yapılan ve büyük yankı uyandıran boğa güreşlerinin ikinci ayağı olan Türkiye Şampiyonası, Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nde düzenlendi. Dışarıdan gelen şampiyon boğalara ev sahipliği yapan Aydın'da, şampiyona ilk kez kura sistemi ile yapıldı. Aydın Boğacılar Derneği ile Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen Boğa Güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Atça Arenası'nda adeta kıran kırana geçen güreşlerde boğalar tozu dumana kattı.  

ŞAMPİYONLARA ŞAMPİYONLUK KUPASI

Sabah saatlerinde Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi’ndeki arenada başlayan güreşleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Vali Yardımcısı Günay, Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, ülkenin dört bir yanından gelen boğa güreşi severler ve binlerce kişi izledi. Birbirinden heyecanlı güreşlerde boğalar, yüzlerce seyirci önünde kıyasıya mücadele etti. Çeşitli kategorilerde şampiyonluk mücadelesi veren boğalar kimi güreşlerde dakikalarca birbiriyle mücadele ederken, kimi boğalar ise daha ilk saniyelerde rakibine boyun eğerek arenayı terk etti. Kategorilerinde şampiyon olan boğaların sahiplerine, şampiyonluk kupası ve bayrak hediye edildi.

“AMACIMIZ KÜLTÜRÜ YAŞATMAK”

Artvin’den gelen heyet arasında yer alan ve Komite Başkanlığı yapan Mahir Gülseçkin, etkinliklerle önemli bir kültürün yaşatıldığını belirtti. Gülseçkin, "Boğa bir dostluktur. Bin 700 kilometre yoldan geldik. En iyi boğayı yetiştirmek için böyle etkinlikler düzenliyoruz. Aynı zamanda ata geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliklerle yetiştiriciler, besiciler desteklenirken aynı zamanda en iyi ırkları da bu tür etkinliklerle belirleyip geliştiriyoruz. Amacımız boğa güreşinden öte, insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak ve boğa güreşini kültürünü yaşatmaktır” dedi.