Efeler’deki Gar Cafe’de düzenlenen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı da katıldı. Siyasetin her daim dinamik bir hizmet aracı olduğunu vurgulayan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, “Siyaset her daim dinamik bir hizmet aracı. AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı olarak göreve geldiğimizden günden bu yana yani 16 aylık sürede, ‘hiç seçim olmayacakmış gibi’ çalıştık. Görev süremiz içerisinde muhtarlar başta olmak üzere sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla iç içe olduk. Biz Sadece Aydın’da yaşayan AK Partililerin ya da Cumhur İttifakı ortağımız MHP’lilerin değil, bu şehirde yaşayan CHP’lilerin de İYİ Partililerin de HDP’lilerin de bu şehirde yaşayan her insanın belediyecilik namında biz vebalini omuzlarımızda hissettik. Bu veballe hizmet etme noktasında önümüzdeki süreçte hepinize başarılar diliyorum” dedi.

“HİZMET ETME ADINA ÇIKAN OYA BAKMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden de örnekler veren Gülaştı, “Muhtarlarla gerek telefonla gerekse de yüz yüze konuştuğumuzda bana söylenen bir şey var ve üzüldüğüm bir konu. Muhtarlarımız diyor ki ‘Başkanım, biz belediyeden hizmet için görüşmeye gittiğimizde bize mahallemizde çıkan oyu soruyorlar.’ Bunu birçok mahalle muhtarımdan duydum. Ben size dün olduğu gibi bugün de söz veriyorum. 83 mahallemizden partimize kaç oy çıkmasına bakılmaksızın 2023, 2024 yıllarına kadar Efeler İlçe Başkanlığı olarak sizlere hizmet etme, hizmete aracılık etme adına mahallenizde çıkan hiçbir oya bakmayacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ İZ BIRAKMAK”

Sandıktan çıkan seçim sonucuna saygı duymak zorunda olduklarını kaydeden Posacı, “Yani kim başarılı kim başarısız hangi açıdan baktığımıza bağlıdır. Diyelim ki, biz, oylarımızı artırdık, başarılıyız ittifak olarak. Ama maç 90 dakika. Uzatmada penaltıyla kupayı alıyorsun o başarılı. Kupayı alan başarılı. Bir maç biter, diğer maça hazırlık başlar. Hedefimiz 2023” şeklinde konuştu. Kentin gelişmesi için merkezî yönetimle yerel yönetimlerin işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Posacı, “Amacımız eser ve iz bırakmak olmalı. Birlik ve beraberlik içinde Aydın’a bir çivi daha çakma peşinde olalım” dedi. Göreve seçilen tüm muhtarları tebrik eden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise 7 gün 24 saat muhtarlarla iletişime açık olduklarını söyledi. Toplum yararına her konuda proje ve öneriyi dinlemeye hazır olduklarını aktaran Erim, muhtarlarla birlikte güzel işler yapacaklarını açıkladı.

“İNŞALLAH TEK BAŞINA MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILIR”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise “Muhtarlarımızı kutluyorum. Allah yüzünüzün akıyla iş yapmayı nasip etsin. Kolay bir iş değil. Gördüm ki bu seçimlerde çok büyük sıkıntılar yaşadınız. Hem yerelin hem sizin bir arada seçim yaşamanız, sizi iki arada bir derede bırakıyor. İnşallah önümüzdeki dönem bununla ilgili düşüncelerimiz var. Özellikle muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerle ya da herhangi bir seçimle bir anda olmasının önüne bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Hem sizler rahatlayacaksınız. İnşallah bir dahaki seçimlerde tek başına bir muhtarlık seçimi yapılır” diye konuştu. Konuşmaların ardından, muhtarlıkta dördüncü dönemini geçirenler lacivert; beşinci, altıncı ve yedinci dönemini geçirenler ise kırmızı renkli plaketle ödüllendirildi. Muhtarlar, ödüllerini milletvekillerinden aldı. Toplantıda vekiller, muhtarların istek ve sorunlarını da dinledi.