Ege Bölgesi'ndeki kamu hastaneleri arasında ilk tüp bebek merkezi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde açıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Tüp Bebek Merkezi’ni ziyaret etti.

3 MİLYON LİRA HARCANDI 

Köşger’e İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Hastane Başhekimi Dr. Ferdi Güneş eşlik etti. Vali Köşger’e tüp bebek merkeziyle ilgili bilgi veren Yavuzyılmaz, “Aydın’da Tüp Bebek Merkezi’nin açılması için ilk adım 2018 yılının ilk yarısında atıldı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi içerisindeki yaklaşık 650 metrekarelik alan için 3 milyon liralık harcama yapıldı. İki hekimimiz gerekli eğitimi alarak merkezde görev yapmaya başladı. Embriyoloji uzmanı ve 6 hemşire de merkezde çalışıyor” dedi. 25 Mart’tan itibaren merkeze hasta kabulü yapıldığını dile getiren Yavuzyılmaz, bu merkez ile Aydınlı çiftlerin başka illere gitmekten kurtulduğunu ifade etti.

"ÇİFTLERİN YÜZLERİNİ GÜLDÜRSÜN" 

Tüp Bebek Merkezi’nin Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Vali Köşger, “Aydın’da çocuk sahibi olmak isteyen herkese, Allah çocuk sahibi nasip olmayı nasip etsin. Bu merkezimiz annelerin ve babaların yüzünü güldürsün” diye konuştu.