Başkan Erdoğan’ın önümüzdeki birkaç gün içerisinde Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik bir sınır ötesi operasyon düzenleyeceği açıklamasından hemen sonra ABD yetkililerinin Suriye’deki askerlerini tamamen ve hızlı bir şekilde geri çekeceklerini duyurduğunu hatırlatan Metin Yavuz, "ABD’nin kararı, Başkan Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump ile geçtiğimiz hafta sonu yapmış olduğu telefon görüşmesi sonrasında alındı’’ dedi.

AKÇAKALE’YE SEVKİYAT YAPILDI 

AK Partili Yavuz açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemek için hazırlıklarına devam ettiğini belirterek, “Özellikle ABD’nin gözlem noktası kurduğu Tel Abyad’ın karşısında bulunan Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale’ye zırhlı araç ve personel sevkiyatı tamamlanmak üzere. Beklenen operasyon birkaç gün içerisinde başlayacaktır diye düşünüyorum. ABD şu anda Suriye’den askerlerinin tamamını geri çekmeye başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ABD Başkanı Trump’ın askerlerini Suriye’den geri çekmeye yönelik aldığı kararda etkili oldu’’ diye konuştu.

“TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleriyle ortak hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde Fırat’ın doğusuna yönelik yapılacak olan operasyonlarda da yine Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortak hareket etmeye hazır olduğunu belirtti. Yavuz, yaptığı açıklamada, ‘‘Bilindiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin kahramanları, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Hamza Tugayı ile birlikte gerçekleştirdikleri Fırat Kalkanı Operasyonu ve sonrasında hem ülkemiz sınırlarının, hem de Afrin bölgesinin istikrar ve güvenliğini sağlamak, bölgede yuvalanan teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirmişlerdi. Bu operasyonlarda 4 bin 500'den fazla PKK, PYD, YPG ve DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmişti. Şimdi de Fırat’ın doğusunda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu parçalamak için birkaç gün içerisinde kahramanlarımız operasyona başlayacak” ifadelerini kullandı.  

ÖSO İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK 

Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenecek olan operasyonda, Amerika’nın desteklediği PYD ve PKK unsurlarını etkisiz hale getirmenin amaçlandığını dile getiren Metin Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Orada kurulmak istenen gözlem noktaları, radar üstlerini ortadan kaldırmak. Bunu da Allah’ın izni ile diğer operasyonlarda olduğu gibi yine başaracağız. Bu operasyonda da ÖSO’ya bağlı Hamza Tugayı yine bizimle birlikte hareket etmek istiyor. Hatırlanacağı gibi, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında bizimle birlikte hareket etmişlerdi. Özgür Suriye Ordusu Komutanı Riyal El Esad ile Afrin Operasyonu döneminde bir görüşme yapmış ve bunu değerli kamuoyu ile de ayrıca paylaşmıştım. Zaman zaman da görüşmelerimiz devam ediyor. Hamza Tugayı'nın morali gayet iyi. Herhangi bir problemleri yok. Şu anda bile yeni bir operasyona hazırlar ve Türkiye’den gelecek haberi bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'miz tüm hazırlıklarını tamamlamak üzere. İfade ettiğim gibi birkaç gün içerisinde operasyon başlayacaktır. Allah tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değdirmesin inşallah.’’