Sosyal medya üzerinden açıklama yaparak plaj voleybolunu Ramazan ayının manevi havasına uygun bulmadığını ifade eden Öz’e, Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Gürdal’dan yanıt geldi.  

“DİDİM YA DA KUŞADASI’NDA YAPILABİLİRDİ”

FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu 1 Yıldız Aydın Etabı, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenecek. 4 gün sürecek olan müsabakaların Ramazan ayına denk gelmesi ve Efeler’deki Bey Camii’nin yakınında yapılacak olmasından dolayı AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, sosyal medya hesabından eleştirdi. Öz, yaptığı paylaşımda, “Aydın Büyükşehir Belediyesini, Ramazan ayının manevi havasına uygun davranmaya davet ediyorum. Plaj voleybolu faaliyetlerinin, Aydın merkez Efeler ilçemizde bulunan Bey Camii'nin yanı başında değil de, birbirinden güzel plajlarımızın bulunduğu Didim veya Kuşadası ilçelerinde yapılmasının uygun olacağını, Aydın kamuoyu ile paylaşıyorum. Saygı ve hassasiyet her şeydir” ifadelerini kullandı.

“SONUÇTA ORADA DA RAMAZAN KUTLANIYOR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Gürdal, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün eleştirilerine cevap verdi. Gürdal, yaptığı açıklamada, “Dünya Voleybol Federasyonu’nun da, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun da bize verdiği tarih, 17, 18, 19 ve 20 Mayıs. Yani bunun dışına çıkmamız mümkün değil. Abdurrahman Öz’ün ben açıklamalarını okudum. 'Keşke Didim’de ya da Kuşadası’nda yapılsaydı' demiş. Sonuçta orada da Ramazan var. Eğer öyle bakacak olursak, orada da Ramazan kutlanıyor. Burada şu anda otellerde bir tane boş yer bulamazsınız. Esnaf kalkınıyor. Bütün oteller en az 5 gün dolu. Uluslararası 30’a yakın ülkeye bu maçlar naklen yayın satılıyor. Aydın’ın tanıtımı yapılıyor. Ramazan ayına gelmesi spor anlamında bize bir zarar vermez, sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum" diye konuştu.  

"VOLEYBOL FEDERASYONU HÜKÜMETİN KONTROLÜNDEDİR"

"Voleybol Federasyonu özerk bir yapı olmasına rağmen, hükümetin kontrolündedir" diyen Gürdal, şunları kaydetti: "Voleybol Federasyonu buna izin veriyor. Federasyon bize 'Ramazan ayında bu etkinliği yapmayın’ diyebilirdi. Biz de yapmazdık. 1 hafta öne ya da bir hafta geriye çekebilirdik. Ama bu dünya organizasyonu. 'Ramazan'a göre planlayalım' dersek, bizi listeden çıkartırlar ve bize hiçbir zaman etkinlik vermezler. Kaldı ki 6 ay 8 ay önceden sporcular biletlerini alıyorlar. Küba’dan, Japonya’dan bilet alıyor sporcular. Buna yapabilecek bir şeyimiz var mı bizim? Maç saatlerini geçen sene gece 12’ye kadar sürdürüyorduk. Saatleri teravihe göre ayarladık. Teravihten önce maç programlarımız bitecek. Onu da öyle ayarladık."