Turizmin paydaşları arasında bulunan otellerin animasyon ekiplerinin, okulların, Turizm Fakültesinin, KUPAD’ın, yerli ve yabancı derneklerin katıldığı yaklaşık 2 kilometre uzunluğa erişen korteje vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel önderliğinde, meclis üyelerinin de katıldığı, saat 17.00’de Kısmet Otel kavşağından yürüyüşe başlayan kortej, Sahil Bulvarı, İnönü Caddesi, Sağlık Caddesi, Kahramanlar Caddesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi istikametinde devam ederek Balıkçılar Meydanı’nda son buldu

“TURİZM HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELECEK”

Balıkçılar Meydanı’nda bir konuşma yapan Başkan Günel, korteje katılım sağlayan vatandaşlar ve kurumlara teşekkür etti. Günel, “Sevgili hemşehrilerim bugün bu tablo gösteriyor ki biz bu işi başaracağız. Kuşadası’nı yeniden ayağa kaldırıp hak ettiği noktaya getireceğiz. Biz inandık, bugün görüyorum ki sizler de artık inanıyorsunuz. Kuşadası’nda Turizm Kalkınma Seferberliği ilan ettik. Kuşadası’nda turizmi yeniden canlandırmak için, yeniden turizmin ülkemizdeki amiral gemisi olmak için el birliği içinde mücadele edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne değişimi görüyorsunuz. Aydın Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile kentimizi turizm sezonuna hızlı bir şekilde hazırlıyoruz. Cadde ve sokaklarımızın bakım ve onarımlarını hızlıca tamamlayacağız. Artık kırık bordür taşları, kirli sokaklar, bakımsız ağaçlar gibi şehrin vitrinini oluşturan tüm mekanlar sorun olmaktan çıkacak” dedi.

DESTEK İSTEDİ 

Kuşadası için vatandaşlardan da destek isteyen Günel, “Değerli hemşehrilerim, bu kentin yaşayanları olarak sizlerden ricam, başlattığımız kalkınma seferberliğine tüm samimiyetiniz ile destek olmanızdır. Bu kadar biriken sorunu kısa sürede tek başıma çözmem imkansız. Kuşadası ekonomisi turizm üzerine kurulu bir kent. Kentimizin turizmden daha fazla pay alması için yapmamız gereken çok önemli işler var. Bunu ben tek başına belediye başkanı olarak yapamam. Cumhurbaşkanı olayım sizler de elinizi taşın altına koymazsanız başaramayız. Kuşadası’nı eski güzel günlerine taşıyamayız. Ama sizlerle beraber, sizin o kalbinizdeki heyecanla beraber çok güzel işler yapacağımıza inancım tam” diyerek birlikten güç doğacağını belirtti.

“KUŞADASI TURİZM KENTİ LİDERLİĞİNE TAŞINACAK” 

Kuşadası’nda her şeyin bir anda değişemeyeceğini ifade eden Günel, “Zaman içinde her şeyin hızla, adım adım değişeceğini fark edeceksiniz demiştim. Bugün bunun başlangıcı olsun. Kuşadası’nda sokaklar, caddeler, sahil yolumuz dahil tüm alanlar değişecek. Her gün Kuşadası’nı değiştirerek, güzelleştirerek turizm kenti liderliğine birlikte omuz omuza taşıyacağız. Turizm kenti kimliğinden uzaklaşan Kuşadası’nın bu kimliği yeniden çok daha iyi bir şekilde geri kazanması için hazırlanmış projelerimizi adım adım uygulamaya başladık. Bunun için sektörün muhatapları olan kurum kuruluş ve STK’larımız ile bir ortak akıl sonucu geliştirdiğimiz kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarımız ile Kuşadamızı hak ettiği, örnek olarak gösterilen turizm kenti kimliğine yeniden kavuşturacağız. Bana inanın güvenin. Biz zorlu bir yola çıktık. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

“TERÖR SEVİCİLERİ AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK” 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kortej sonunda yapılması planlanan eğlence programlarını iptal ettiklerini belirterek, “Terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada daha farklı programlarımız da vardı. Rengarenk kostümleri ile pırıl pırıl gençlerimiz birbirinden güzel gösteriler yapacaktı ama biliyorsunuz Hakkari sınırımızdan kötü haberi aldık. 4 şehidimiz var. Yakalarımızdaki siyah kurdeleler bu nedenle. Ama terör bu ülkenin renklerini siyah beyaza çeviremeyecek. Buradan sesleniyorum, terörü lanetliyorum. Bu ülkenin renklerini asla yok edemeyeceksiniz. Teröre aracılık edenler, terörü yaratanlar da bu ülkede istediklerine ulaşamayacaktır. Bunun en güzel kanıtı işte Kuşadası. Rengarenk Kuşadası’ndan haykırıyor ve terörü lanetliyoruz” sözleriyle birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Haber Videosu