Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen turizm fuarı turizmcileri bir araya getirdi. Dünyanın en büyük turizm borsası olan fuar 2018 senesinde 170 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, 2019 yılında bu sayının daha fazla olması bekleniyor. Fuarda Didim’i belediyenin de katkı sunduğu Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla tanıttı.

“ALMANLAR REKORU ELLERİNDE TUTACAK”

Atilla, fuarla ilgili değerlendirmesinde, “Ortalama her sene yüzde 6 büyüyen turizm sektörünün 2019 senesinde de büyüyeceğine dair işaretler gelmeye başladı. Dünyada en fazla seyahat eden Almanlar 2019 senesinde de rekoru yine ellerinde tutacaklardır. 2016 ve 2017 senesinde Almanya, Türkiye pazarında gerileme kaydetmişti. 2018’de yükselişe geçti, buna rağmen Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülkeler listesinde 2. sıradaydı. 2019’da ise liderliği tekrar alacağı kesin. Alman pazarının Didim’e ilgisi artmakta. Didim’de birkaç otelde Alman tur operatörlerinin tek yetkilisi var, tek yetkililik alan tur operatörlerinin Didim’i sorunsuz satacağı kesin. Hatta kontenjan artışı yapan tur operatörleri var. Bu, fuarda da görüldü. Didim aranan destinasyonlar arasında yerini almış. Eksiklikleri ve fazlalıkları ile turizmde rüştünü ispatlamıştır” dedi.

“BAKAN, VEGFEST’E GELİYOR”

Atilla, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un standı ziyaret ettiğini ve Bakan Ersoy’un Didim Vegfest’e geleceğini söyledi. Fuarda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile de bir görüşme gerçekleştirildi.