Aydın Tekstil alanını halkın talebi doğrultusunda yeşil alan olarak koruduklarını ve buraya bin adet daha ağaç dikeceklerini dile getiren Çerçioğlu, “Aydın’da yaşayan 1 milyon 100 bin kişi burayı kullanacak, AKP’li başkan olsa buraya AVM veya rezidans yapardı” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 milyon lira bedelle kamulaştırılan 177 dönümlük Aydın Tekstil alanında Anıtlar Kurulu’nca onaylanan proje doğrultusunda restorasyon çalışması başlatıldı. Bu kapsamda hazırlanan yaşam alanı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Millet İttifakı belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

7 YILDA KAMULAŞTIRDIK

Açılışta konuşan ve çok heyecanlı olduğunu dile getiren Özlem Çerçioğlu, “Bu gördüğünüz arazi 177 dönüm. 2009 yılında belediye başkanı olduğumda dedim ki buradaki bir tane çam ağacı kesilmemeli, burası beton yığını olmamalı, AVM olmamalı, belli bir zümre değil Aydın’da yaşayan bütün vatandaşlarımız kullanmalı dedim. Bunun için ancak ve ancak kamulaştırabilirdik. 10 yıl önce belediyeye 100 milyon borçlu aldık. Gırtlağımıza kadar olan borcu ödedik ve kamulaştırma kararı aldık. 2 yılda biter dediğimiz kamulaştırma 7 yıl sürdü. 7 yıl içerisinde o kadar çok kapım çalındı ki; bana dediler ki; 'Burayı kamulaştırmanın ne gereği var, buraya AVM rezidans yapılsın' dediler, güldüm geçtim. 7 yılın sonunda tam 100 milyon liraya kamulaştırdık. Vatandaşın vergileriyle. Artık Aydın halkının malı. Daha sonra 'ne yapalım' dedik. Halkın önüne sandığı koyduk. 7’den 70’e oyunu kullandı ve sandıktan yüzde 99’9 oranında yeşil alan çıktı. İstekleri sıraladık. Çiçek bahçeleri koşu yolları fuar ve sergi salonu. Aydın’da yaşayan vatandaşlarımız ne istiyorsa onu yapacağız dedik söz verdik projeyi ona göre çizdirdik, ihalesini yaptık ve vatandaşla temelini atıp restorasyon çalışmaları başlatacağız. Rakibim diyor ki; ‘Ben ihalesini yapacağım’ Sen Aydın’da yaşamadığın için haberin yok. Bizim ihaleyi 4 ay önce yaptığımızı bilmiyor. Gelip sorsan, söylerdik” dedi.

AYDIN TEKSTİL’E BİN AĞAÇ DAHA DİKECEĞİZ

Eski fabrika alanını fuar alanı yapacaklarını ifade eden Çerçioğlu, şunları söyledi: “Yılda kaç kere fuar yapılırsa burası ev sahipliği yapacak. Restorasyon bittikten sonra Aydın’da yaşayan çiftçilerimizin, köylülerimizin her gün satış yapabileceği yerler oluşturuyoruz. Alın size iş sahası, istihdam. Öyle uçuk kaçık değil gerçek. Çakırbeyli, Sultanhisar ve Bozdoğan’da yaptık, Efeler’de de yapacağız. Soruyorum size; Benim yerime AKP’li belediye başkanı olsa buraya yeşil alan mı, yoksa AVM mi yapardı? AVM yapardı değil mi? İşte bizim kente bakış açımız bu. Burayı Aydın’da yaşayan 1 milyon 100 bin kişi kullanacak. Burası Aydınlıların tek nefes alacağı nokta ve kentin akciğeri. Söz veriyorum buraya Büyükşehir Belediyesi olarak bin adet daha ağaç dikeceğiz."

” KÖYLERE SUYU, YOLU BEN GETİRDİM

Yaptıklarımız yapacaklarımızı teminatıdır” diyen Çerçioğlu, “İnanın 18 saat çalıştım. Sizlerden aldığım güçle çalışmaya devam edeceğim. Her zaman çiftçiye destek verdik. Sosyal projeler dedik. Her zaman halkın yanında olduk. Rakibim bana neden sosyal belediyecilik yaptığımı soruyor. Tabi onun karnı tok. Tok açın halinden anlamaz. Tencerenin nasıl kaynadığını bilmiyor. Bir asgari ücretlinin ne kadar zor geçindiğini bilmiyor. Çünkü o halktan kopuk. Seçimden seçime gelip vaatlerini söylerler ondan sonra yapmazlar. 17 yıldır Aydın Denizli Otobanını yapacaklardı. Her seçimde söz verdiler, nerede? Çıldır Havaalanını sözü vermediler mi? Nerede yok. Adliye sarayı yılan hikayesine döndü. Nerede Yok? Muğla Aydın Karayolu üzerinde 112 Acil Binası kibrit kutusu kadar, 7 yıldır açamadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Aydın’ın 493 köyünün 60’ında su yoktu. İl Özel İdaresi ve merkezi hükümet yani AKP’deydi. Ben yaptım ben. Neden yolunu getirmedin? Onu da ben yaptım. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ personelime çok teşekkür ederim. Aydın halkından güçle yaptık” diye konuştu.

MİLLETVELİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Çerçioğlu, hayatın pahalı olduğunu dile getirerek, “Elektriğe doğalgaza, mazota, gübreye yüzde yüz zam geldi. Üretmeyen toplum olduk. Ama Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmada çiftçilerimizin yanında ve girdi maliyetini düşürmek için Ege Et, Ege Süt ve Ege Yem’i kurduk. Aydın’daki doğalgaz fiyatı Denizli’den yüzde 26, Muğla’dan yüzde 27 daha pahalı. Buradaki AKP milletvekilleri ve adayına soruyorum. Neden Aydınlılar doğalgaz faturalarını Denizli’deki vatandaşlardan daha fazla ödüyor. Elektik faturalarında yüzde 25 vergi var. Parlamento açıldığında kanun teklifi verin elektrik üzerindeki vergileri kaldırın. Halk rahat nefes alsın. İcraat yap Aydınlılara faydan olsun” ifadelerini kullandı.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Projelerine de açıklayan Çerçioğlu, “Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nı yapacağız. 500 dönüm alan üzerine yapılacak alanın 250 dönümünü kamulaştırdık. Hobi bahçeleri, balıkçılık, piknik alanları olacak. Yeni yeşil olacak. Mimar Sinan Mahallesi’nde 31 dönümlük alan için sandık koyduk, sandıktan yeşil alan çıktı. Burada kütüphane, spor alanları, etkinlik alanları yapacağız. Proje hazır, Nisan ayında ihalesi yapılacak. Efeler’de Dünya İş ve Kültür Merkezi’ni yapacağız. Adnan Menderes Mahallesi’nde 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Ege Yem Merkezi ile ekonomik ve kaliteli yem üreteceğiz. Aydın’daki çiftçimizin malı, meyvesi ağaçta kalırsa endişe etmesin, Büyükşehir Belediyesi olarak alıcıyız. Çiftçimizi üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Koçarlı’da Sakız koyunu üretimine başladık. Hayvancılık yapmak isteyenlere ücretsiz koyun veriyoruz. 400 aileye verdik, önümüzdeki süreçte katlanarak devam edecek. Köydeki sandıktaki tohumları topladık. Bozdoğan ve Yenipazar’da kurduğumuz seralarda fide oluşturup vatandaşlara ücretsiz dağıttık. 5 milyon yerli fide dağıttık. Yerli ve milli böyle olunur. Herkese eşit davrandım. İnsana insan olduğu için değer verdim. Yine söz veriyorum. ‘herkese eşit davranacağım. Biz büyük bir aileyiz. 31 Mart akşamı Atatürk Kent Meydanı’nda olacağım. Hepinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.

AYDIN TEKSTİL ALANINDA NELER YAPILACAK?

Anıtlar Kurulu tarafından projesi onaylanan ve ihalesi tamamlanan 177 dönümlük alanda yapılacak düzenlemeler ile bulutlara uzanan çam ağaçları arasında vatandaşların spor yapabilecekleri alanlar oluşturulacak. Vatandaşlara aileleriyle birlikte yemyeşil bir alanda piknik yapabilecekleri alanlar sunulacak. Bisiklet yolları, kafelerin yer alacağı tekstil arazisinde her yaşa uygun eğlence alanları olacak. Mevcut fabrika binaları korunarak Aydın yıllardır hayalini kurduğu fuar alanına kavuşacak. Aynı fuar alanı içerisinde köylü kadınlara yer tahsis edilerek ürünlerini satmalarına imkan tanınacak. 15 Ayda tamamlanması beklenen proje 25 Milyon TL'ye ihale edildi.