31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi, Alevi Kültür Dernekleri Aydın Şubesi siyasilere önemli bir mesaj verdi. Başkan Veli Akkan, Alevilerin kendilerini yok sayan siyasilere gerekli dersi sandıkta vereceklerini söyledi. Aydın’da 100 binden fazla Alevi vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Akkan, “Hiçbir siyasi parti Alevileri oy deposu veya çantada keklik olarak görmesin. Böyle düşünen siyasiler, seçimlerde yanıldıklarını görecekler” dedi.

“SİYASİLER ALEVİLERİ YOK SAYAMAZ”

Akkan, Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı Aydın’da 7 şube olduğunu belirterek, “Dernek olarak en güçlü şekilde örgütlendiğimiz illerden birisindeyiz. Aydın’ın 7 ilçesinde şubemiz var. Burada yaşayan Alevi vatandaşlarımızın yüzde 80’inini temsil ediyoruz. Bu potansiyele rağmen siyasiler Alevileri yok sayamaz” diye konuştu.

"OY TERCİHLERİ DEĞİŞEBİLİR"

Alevilerin oy tercihlerinin değişebileceğine işaret eden Akkan, “Alevi Kültür Dernekleri siyasette her zaman var oldu, var olmaya da devam edecek. Aleviler geçmişten günümüze yanında yer aldıkları ve değer verdikleri siyasilerden gerekli ilgiyi görmemelerine rağmen kendilerini desteklemeye devam etmiştir. Bu gidişat bu seçim döneminde değişecek. Çünkü Aleviler de artık hak ettikleri değeri görmek istiyor. Bu zamana kadar bizim yok saydığımız siyasi partileri de bu seçimlerde değerlendirmeye almayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.