Baba ocağı Aydın’a gelen Bakan Selçuk, Aydın Valiliği YİKOB’a ait alanda kurulan 32 Net Çağrı Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Törene TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın milletvekilleri, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın’a Çağrı Merkezi’nin kazandırılması için harcadıkları çabayla kentte 700 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

İLK ÇAĞRIYA, BAKAN SELÇUK YANIT VERDİ 

Bakan Selçuk ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılı için 2 milyon 500 bin kişiye ek istihdam sağlanmasına Aydın’ın da katkı vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından çağrı merkezinin açılış kurdelesini kesen Bakan Selçuk, binayı gezdi. Bakan Selçuk, ayrıca çağrı merkezini arayan ilk vatandaşa yanıt verdi.

ÜLKEN: “SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ” 

Bakan Selçuk, daha sonra Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen İstihdam Seferberliği 2019 Aydın Buluşması’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı toplantı, halk oyunları gösterisiyle başladı. Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Aydın’daki oda ve borsalar olarak istihdam seferberliği kapsamında verdikleri sözün arkasında olduklarını söyledi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, istihdam kapsamında tarihte görülmemiş destek ve teşviklerin devlet tarafından verildiğini belirterek işverenleri bunlardan faydalanmaya davet etti.  

"İSTİHDAMDA POZİTİF İVME YAKALADIK" 

Türkiye genelinde istihdam seferberliğinin başlamasından sonra pozitif bir ivme yakalandığını ifade eden Bakan Selçuk ise, şunları söyledi: “Kredi alma, vergilerin ödenmesi, ticaret alanlarındaki iyileştirmelerin neticesinde Türkiye 190 ülke arasında 43’üncü sıraya yükselmiş durumda. Son 15 yılda geldiğimiz rekor seviyedeyiz. 2002 yılında 720 bin olan sigortalı çalıştıran iş yeri sayımız bugün 1.9 milyona, aktif sigortalı sayımız 12 milyondan 22.3 milyona ulaştı. Türkiye genelinde istihdam seferberliğinin başlamasından sonra pozitif bir ivme yakalandı. Geçen seneye kıyasla şu an yüzde 10 daha fazla işe yerleştirmeyi sağladık. Efeler diyarı Aydın’ın tam bir dayanışma içerisinde belirlenen hedefler doğrultusunda 2019’u ilave istihdamla tamamlayacağını yürekten inanıyorum.” 

İSTİHDAM SAĞLAYAN FİRMALARA PLAKET 

Bakan Selçuk tarafından 2018 yılında Aydın’da en çok istihdam sağlayan 5 firmanın yetkililerine plaket verildi. Aydın Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası yönetimleri tarafından Bakan Selçuk ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Bakan Selçuk, daha sonra Nazilli ilçesine hareket etti.