Efeler Belediyesi ve Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği’nin işbirliğinde ‘Efeler ve Efelik’ konu şiir yarışması düzenlendi. Yoğun ilgi gören yarışmaya 119 şair, katıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren şairlere Milli Aydın Bankası’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. 
  Törene, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ŞİİRLER KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Aydın’ın kurtuluşu ve efelik tarihi ile ilgili bilgiler veren Vali Yardımcısı Günay, efelik kültürünü herkesin öğrenmesi gerektiğini vurguladı. Ödül törenini özellikle Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 7 Eylül’de yaptıklarını kaydeden Başkan Özakcan, “Efeler ve efelik özellikle Aydınımız için çok büyük önem taşıyor. Efelerimiz, milli mücadeleye, çok büyük katkı sağlamıştır. Efelerimizi ve onların verdiği mücadeleyi tekrar hatırlatmak için bir şiir yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan tüm şairlerimize çok teşekkür ediyorum. Aydın’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü de kutlu olsun” dedi. 
  Şiir yarışmasının büyük ilgi gördüğünü kaydeden Dernek Başkanı Öksüz ise, bu yılın sonunda şiirlerin Efeler Belediyesi tarafından kitap haline getirileceğini belirterek desteklerinden dolayı Başkan Özakcan’a teşekkür etti. 
  Yarışmanın birincisi Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, ikinci Sait Erdem, üçüncü Mehmet Işılak oldu. Dereceye giren şairler altınla ödüllendirildi.