Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen ancak Avrupa kupasında fırtına gibi esen Aydın Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası 8’li final turu ilk karşılaşmasında Belçika temsilcisi Hermes Oostende’ye acımadı. Maça tutuk başlayan ve sonradan açılan Aydın’ın Sultanları, ilk seti 25-18 önde tamamladı. İkinci sette rakibi karşısında zorlanmayan Aydın Büyükşehir Belediyespor, etkili oyunuyla bu seti de 25-15 gibi skorla farklı bir şekilde önde noktaladı. Son sette oyunu rölantiye alan Aydın Büyükşehir Belediyespor, bu seti de 27- 25 kazandı.

TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR

Mücadele büyük çekişmeye sahne olurken karşılaşmayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Gençlik ve Spor Müdür Vekili Mikail Kavaklı, Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, az sayıda Belçika ekibi taraftarı ile Aydınlı voleybol severler yakından takip etti.    
SALON: Aydın Mimar Sinan
HAKEMLER: Tiran Shaino (İsr) - Rossella Piana (İta)
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Martinez, Erce, Gonzales, Ecem, Nikolaeva, Aybüke, Ezgi, Seda, Ceyda, Gözde, Darya, Sedef, Duygu, Brayelın
BAŞANTRENÖR: Mustafa Umut Uysal
HERMES OOSTENDE: Fanny, Jasmien, Delphine, Nina, Sofie, Lynn, Lise, Kaat, Celine, Amber, Jitse, Megan
BAŞANTRENÖR: Frederik De Veylder
SETLER: (25-18) (25-15) (27-25)
SÜRE: 69 (21) (21) (27)