Kuşadası Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşen dağıtıma Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari ve Aydın Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan da katıldı.

"HORMONSUZ FİDELERİ DAĞITIYORUZ"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun bu projeyi 5 yıl önce başlattığını söyleyen Aydın Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, “Bu bir farkındalık projesi. Bozdoğan’da kurduğumuz fide seralarında, halktan aldığımız tohumları fide haline getiriyoruz, tekrar vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Kuşadası’nda yaklaşık 50 bin fideyi Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun sonsuz selamları ile dağıtacağız. 22 Şubat’ta başladığımız bu proje ile bugüne kadar 1 milyon fide dağıttık" ifadelerini kullandı.

50 BİN FİDE YARIM SAATTE DAĞITILDI

"Tohumdan tohum ürettik, Aydın çiftçisinin kendi tohumunu dağıtıyoruz" diyen Arslan, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızın mutlaka bahçesi olmayabilir ama mutlaka bir saksı edinilebilir ve ekebilirler. Sabah kalktıklarında da mis gibi hormonsuz biber ve domatesi kahvaltıda bile yeme imkanına sahip olacaklar." Öte yandan pazar yerinde oluşan kalabalık vatandaş topluluğuna yaklaşık 50 bin fide, yarım saat içerisinde dağıtıldı.

Haber Videosu