Aydın Valiliği önünde ilk töreni Tabip Odası gerçekleştirdi. Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü ve yönetimi, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay ile doktor ve sağlık çalışanlarının katıldığı törende, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tabip Odası çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"OLUMSUZLUKLAR GİDEREK ARTIYOR"

Törende konuşan Tabip Odası Başkanı Karagözlü, Tıp Bayramı'nın 100'üncü yılı olduğunu hatırlatarak, "Hem hekimler, hem hastalar açısından olumsuzlukların giderek arttığını görmekteyiz. Bu olumsuzlukların bir an önce son bulmasını istiyoruz. 14 Mart'ın 100'üncü yılında hekimlerimizin daha mutlu olmasını arzu ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyoruz. Hepimiz için yaşanabilir doğa, barış içinde bir dünya ve iyi hekimlik yapabileceğimiz bir sağlık ortamı diliyoruz" dedi.

HEKİMLERE ÇAĞRI

Tabip Odası olarak sağlık alanında mücadele verdiklerini belirten Karagözlü, tüm hekimleri de bu mücadeleye destek olmaya davet etti.

İKİNCİ TÖREN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Tabip Odası'nın töreni tamamlandıktan sonra, İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği Tıp Bayramı töreni başladı. İlgi gören törene İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Aslı Candal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Selma Özcan ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Mete Erki ile başhekimler de katıldı. Atatürk Anıtı'na İl Sağlık Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören son buldu.