Nazilli’de ‘İyi insan iyi gelecek’ parolasıyla 2013 yılında kurulan Nazilli Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesinde okulu tanıtmak için kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Nazilli Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Servet Apak, yöneticiler ve Nazilli’de yerel ve ulusalda görev yapan basın mensupları katıldı.

“GURUR DUYUYORUZ” 


Kahvaltı sonrası okul hakkında bilgi vererek açıklamalarına başlayan Nazilli Özel Hatem Sağlık Meslek Lisesi müdürü Servet Apak, “2013 yılında hizmete açılan Hatem Okulu bu sene dördüncü yılını doldurdu. bu eğitim öğretim yılının başlamasıyla da 5 yılında hizmet verece. Bu yıl 88 öğrencimiz mezun verdik. Bunlarda yaz stajını tamamlayıp, çalışmak için kurumlara başvurmaya başladılar. Yani bizim okuldan mezun olan öğrenci, gerçekten bu işi yapmak isteyen öğrenci rahat rahat iş buluyor, okuldaki emeğinin karşılığını alıyor. Bizde okul olarak öğrencilerimizi kurumlarda görünce haklı bir gurur duyuyoruz” dedi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFLERİNİN İYİ BİR İNSAN YETİŞTİRMEK”


Okulda sadece sağlıkçı yetiştirmediklerini ifade eden Müdür Servet Apak, öncelikli hedeflerinin iyi bir insan yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Apak açıklamalarının devamında, “Okulumuz açılırken ve şimdide  ‘İyi insan iyi gelecek’ parolasıyla devam ediyoruz. Okulumuzda yetişen öğrencilerimiz piyasaya çıktığında rahatlıkla iş bulabiliyor. Amacımız Nazilli’de sağlık sektörünün lokomotifi konumuna gelebilmek. Bizim okulumuzdan hemşire yardımcıları eğitimi alınıyor. Bu konuda bir yanlış anlama var. Küçümseme var sanki biraz. Bizlerden mezun olan öğrenciler hemşirenin yükünü hafifletiyor. Eğer biz çocuğumuzun ileride sadece bize değil, vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetişmesini istiyorsak, hasta diye küçümsemesini istemiyorsak hemşire yardımcılığını da gözümüzde küçümsemenin bir anlamı yok. Yani hemşire yardımcılığı boyutunu biraz açmak gerekiyor aslında. Hemşirelerimize yardımcı kişiler bunlar, böyle yetişiyorlar. Yani hemşirelerimizin yükünü alıyoruz, onları biraz daha hafifletmiş oluyoruz. Nasıl ki idari anlamda bir müdür ve bir müdür yardımcısı varsa, müdür yardımcısının görevi müdürümüzün yükünü hafifletmek, onun daha aktif bir şekilde görev yapmasını sağlamak.   Aslında aynı görevi hemşire yardımcılarımız hastanede yapıyor. Yani hemşire gün boyunca hastayla tek başına ilgilendiğinde psikolojik olarak yıpranıyor. Özellikle yakınları eğer bu sefer olumsuz tepki gösterirlerse hemşireye, meslekten soğuma noktasına geliyor. Bu bakımdan bizim yetiştirmiş olduğumuz hemşire yardımcıları, hemşirelerinin yapmış olduğu yüzde 100 işin yüzde 60’ını artık onlar yapıyor. Hemşiremizin artık biraz rahat ve refah bir ortamda çalışmasını sağlıyor.” 
  Servet Apak ayrıca 11'inci sınıflarının stajı için hastanelerde yerleştirmeleri yapıldığını ifade ederek, 12 sınıfların okulu hastanelerde en iyi şekilde temsil ettiğini ve bayrağı 11. Sınıflara en iyi şekilde teslim edeceklerini ifade etti.