Az önce Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yer alacak büyük bir olay yaşandı. Yönetim sistemi, daha güçlü bir Türkiye'yi inşa edecek şekilde değişti. Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni dönem Erdoğan, Mecliste, Geçici TBMM Başkanvekili Hakkı Köylü tarafından resmi törenle karşılandı.Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte Meclis Şeref Holü'ne geçti. Erdoğan'ı, Şeref Holü girişinde, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve milletvekilleri karşıladı. Erdoğan'a, Başkanlık Divanı girişinde, Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz eşlik etti. . yeni-sistemin-ilk-gunu-cumhurbaskani-erdogan-tbmmde-yeminini-etti-1531144142663.jpg&mw=700

"BAŞKAN " ERDOĞAN YEMİNİNİ ETTİ VE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI


TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni için toplandı. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz başkanlığında açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını aldıktan sonra yeminini etti.

Erdoğan'ın Meclis'teki yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

ERDOĞAN'IN ANITKABİR'İ ZİYARET EDECEK


TBMM'deki yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Külliye'deki "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak. .
.