Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Fatma Yazıcı, üretici kadın ve sanatçı kimliği ile görenlerin takdirini kazanıyor. Çocukluk yıllarından bu yana tarım ve hayvancılığa ilgi duyan Yazıcı, orta ölçekli çiftlik kurdu. Çiftliğinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar besleyen Yazıcı, 10 yıl önce elma, kiraz ve şeftali ağacı dikti. Ağaçlarına adeta gözü gibi bakan evli ve 2 çocuk annesi Yazıcı, elma, şeftali ve kiraz satarak aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Doğayı çok sevdiğini belirten Yazıcı, “Küçük yaştan itibaren toprağın içinde büyüdüm. Çiftlik kurarak hayvan beslemeye başladım ve ağaçlar diktim. Ağaçlardan elde ettiğim ürünleri satarak hem kent ekonomisine, hem de ülke ekonomisine katkı sağladığım için çok mutluyum” dedi.

5 KEZ SERGİ AÇTI

Üretici kadın kimliğinin yanı sıra Yazıcı, sanatsal yönüyle de dikkat çekiyor.  Kentte kırsal bölgeleri sık sık ziyaret eden Yazıcı, ziyaretleri esnasında yıkıntılar arasından topladığı kiremitlerin üzerine resim yapıyor. Bugüne kadar 5 kez sergi açan Yazıcı’nın çizdiği resimler görenleri kendisine hayran bırakıyor. Kiremitlere yapılan resimleri bir internet sayfasında gördüğünü anlatan Yazıcı, “Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümü'nden mezun olduktan sonra 15 yıl boyunca açtığım dikiş atölyesinde çeyiz eşyaları üretimi yaptım. Bir internet sitesinde İtalyan Carmen Barbancho Morcillo’nun sayfasına rastladım. Eski kiremitlerin süslenmiş halini gördüm ve ilham alarak sokaklardaki yıkıntı evlerden kiremit toplamaya başladım” diye konuştu. 
  Topladığı kiremitleri önce dezenfekte ettiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti: “Ardından boyama işlemini yapıyorum. Hayal gücümü de kullanarak resimlerle süslüyorum. Şu ana kadar 300'ün üzerinde kiremiti resimledim."