Kayalı'yı kapıda karşılayan Okul Müdürü Şakir Arslan, okullarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ziyarette konuşan Başkan Kayalı ise, öğretmenlik mesleğinin ve eğitimin önemine dikkat çekti. 
  Kayalı, "Ben de Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunuyum. Bizim okuduğumuz yıllarda sınavlar hep açık kitapta olurdu. Ezbere dayalı değil, yoruma dayalı bir eğitim gördük. O yüzden öğrencilere eğitim sürelerince bir takım bilgileri ezberletmekten ziyade, kavramsal anlamayı öğretmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla gelecek nesiller siz değerli öğretmenlerin elinde. Hepinizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. Kayalı, daha sonra öğretmenler odasında bulunan öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.                               

"BELEDİYENİN OKULLARIMIZA CİDDİ KATKISI VAR"

Milli Eğitim Müdürü Ataman da, Kuşadası Belediyesi'nin ilçedeki okullara önemli katkısının bulunduğunu vurguladı. Ataman, şunları kaydetti: "Yapılan çalışmaları çok önemsiyor ve bu konuda belediye başkanımızı kutluyorum. Ayrıca belediye başkanımızın bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak duygularımıza ortak olması, bizleri çok mutlu etti. Bu açıdan siz değerli öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlar, belediye başkanımıza da bu özel günümüzde yanımızda olduğu için teşekkür ederim."
  Ziyarette misafirlere okul aile birliğince hazırlanan ikramlar takdim edildi. Ziyaretin sonunda eğitimciler, öğrenciler ve protokol hatıra fotoğrafı çektirdi.