Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ile birlikte daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Mehmet Öztürk, günün önemiyle ilgili konuşma yaptı.

"SORUNSUZ BAŞLIYORUZ" 

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, sorunsuz bir eğitim yılına merhaba dediklerini belirterek, “İlimizde 17 bin öğretmen ve 178 bin 700 öğrenci ve 863 okulla yeni eğitim yılı süreci yaşayacağız. Bu süreçte başta STEM projesi kapsamında aile ziyaretleri, okuma saatlerimiz ve bunların altını dolduracak çalışmalarla bu eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayacağız. Eğitim-öğretim ortamlarını hazırlamak için yaptığımız çalışmaları tamamladık. Sorunsuz bir eğitim-öğretim yılına başladık” dedi.

VALİ KÖŞGER, ÇOCUKLARI ETRAFINA TOPLAYIP BAŞARI SÖZÜ ALDI 

Öğrencilere "Günaydın" diyerek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Köşger, “Geleceğimiz olan bu milletin dünyada hak ettiği rolü almasını sağlayacak olan çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Daha sonra bahçede bulunan öğrencileri yanına çağıran Köşger, etrafından toplanan öğrencilerden başarı sözü aldı. Köşger, “Bana söz veriyor musunuz?  İyi çalışacak mıyız? Başarılı olacak mıyız? Bu ülkeyi daha ileriye taşıyacak mıyız? Kardeş olacak mıyız? Ben de size güveniyorum ve sizlerin alınlarından öpüyorum. Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 
  Protokol konuşmalarının ardından okula yeni başlayan miniklere çiçekler verildi. Halk oyunu gösterilerinin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere çeşitle hediyeler dağıttı. Vali Köşger, öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.