HK Misgilim Künefe, Cumhuriyet Mahallesi Şirin Evler Caddesi üzerinde hizmete girdi. Yaklaşık 3 ay önce açılan ve İncirliova'nın tek künefecisi olan HK Misgilim'in menüsünde künefe, çıtır hasır, kaymaklı, special, cevizli-fıstıklı zade, billuriye, katmer ve kadayıf gibi birbirinden lezzetli tatlılar yer alıyor. İşletme sahibi Ahmet Karadağ'ın tatlılarını müşterilerinin gözlerinin önünde hazırlaması ise beğeni topluyor.

İLGİDEN MEMNUN

Memleketi Gaziantep'ten 9 yıl önce Aydın'a geldiğini belirten Karadağ, "Ailem, yıllardır tatlı yaparak geçimini sağlıyor. Ben de ailemden edindiğim bilgi ve tecrübe ile tatlı sektörüne atıldım. Sektörde uzun zaman çalıştıktan sonra, kendi iş yerimi açmaya karar verdim. Yaptığım araştırma sonucunda da İncirliova'da künefeci olmadığını gördüm. Bu lezzeti, ilçe halkı ile buluşturmak için hiç düşünmeden iş yerimi hizmete açtım. Şu anda İncirliova'nın tek künefecisiyim. Halkın tatlılarıma gösterdiği ilgiden de oldukça memnunum" dedi.

YÖRESEL MALZEME

Tatlılarında kullandığı fıstığı Gaziantep'ten, peyniri Hatay'dan ve yağı da Şanlıurfa'dan getirdiğini kaydeden Karadağ, "Tatlılarım günlüktür, tazedir. Kesinlikle donmuş tatlı satmıyorum. Tatlılarımı dükkanımda herkesin rahatlıkla görebileceği hijyenik bir ortamda yapıyorum. Bu durum müşterimizin hoşuna gidiyor. Kullandığım bütün malzemeler doğaldır, kalitelidir ve analize açıktır. Malzemelerimizin yöresel ve kaliteli olması ise tatlılarımıza ayrı bir lezzet katmakta. Tüm vatandaşlarımızı da bu lezzeti tatmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

7 GÜN 15 SAAT AÇIK

Aralarında fıstıklı, cevizli ve peynirlinin de bulunduğu 10 çeşit künefe yaptığını dile getiren Karadağ, müşterisinin isteğine göre künefeyi kısa sürede hazırladığını ve kendisine servis ettiğini söyledi. Karadağ, "Günlük olarak 4-5 çeşit kadayıfın yanı sıra Gaziantep yöresinin vazgeçilmez lezzeti olan katmer de yapıyoruz" dedi. Dükkanının kapasitesinin 40 kişilik olduğunu belirten Ahmet Karadağ, haftanın 7 günü, 10.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.