Aydın’ın Efeler ilçesinde çocuk istismarlarına tepki göstermek amacıyla Team Doblo Aydın Grubu öncülüğünde farklı araç grupları bir araya geldi. Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde toplanıp Batı Gazi Bulvarı’na kadar bir konvoy düzenleyen gruba Aydın Motosiklet Tutkunları (AYMOT) başta olmak üzere Aydın’daki diğer araç grupları da destek verdi. Vatandaşların ve çocukların da katılım gösterdiği etkinlikte ‘Çocuk Susar Sen Susma’ afişleriyle de çocuk istismarına dikkat çekildi. Etkinlikte Team Doblo Aydın Grubu adına bir açıklama yapan Mustafa Kaçar, devlet yetkililerine seslenerek, her geçen gün artan çocuk istismarları için önlem alınmasını istedi.

“KALICI BİR ÇÖZÜM BULUNSUN”

Çocuk istismarının durdurulması için yetkililere seslenen Kaçar, “Cumhurbaşkanı’na, Adalet Bakanı’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na ve diğer tüm bakanlara, yasa koyuculara, uygulayıcılara, barolara, savcılara, hakimlere sesleniyorum. Bizim çığlımızı duyun! Ve bir şey yapın! Bu ülkenin her yerinden cinsel istismar, aile içi cinsel istismar, kadına ve çocuğa tecavüz haberleri yükseliyor. Niye Aileden Sorumlu Bakan konuşmuyor? Ben, cümle arasında geçiştirilmesinden söz etmiyorum. Açık açık konuşulsun bu mesele, tartışılsın. Ve kalıcı bir çözüm bulunsun. Bu durum, bizim çocuklarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz, Suriyelilerden, Almanya ile olan sorunumuzdan, daha mı az önemli? Her gün bu çok önemli diye konuşma yapanlar gözleriniz görmez kulaklarınız duymaz mı oldu, söyleyin bizim evlatlarımız mı daha önemli yoksa üstü örtülen Ensar Vakfı ve bunun benzeri vakalar mı?” dedi.

“SESSİZLİKLERİNE SES OLMAK İÇİN GELDİK”

Herkesin tedirgin olduğunu ve birilerinin çocuğuna zarar vereceğinden korkar hale geldiğini söyleyen Kaçar, “Artık insanlar her olayda, böyle iğrenç ihtimalleri hesaba katıyor ve bizim küçük yavrularımız bu sapkınlıklara sessizce kurban gidiyor ve bizler bu duruma sessiz kalmamak için, evlatlarımıza ses olmak, canilerin karşısında durmak için bugün burada Team Doblo Aydın Grubu olarak toplandık. Canlarımıza can, sessizliklerine ses olmak için geldik, umuyoruz ki bir daha bu türde vakalar yaşanmasın, Allah hiçbir anne babaya evlat acısı, evlatlarımıza da hayat acısı yaşatmasın” diye konuştu.