Malzemeleri Karacasu Belediyesi tarafından temin edilen, emekli öğretmen ve ressam Tevfik Kemikler tarafından ücretsiz olarak verilen resim kursu ilçe sakinlerinin ilgisini çekti. Günde 3 saat, haftada 4 gün olmak üzere 3 aydır kursa devam eden kursiyerler kaydettikleri aşama ile takdir topladı. 20 kursiyerin devam ettiği kurs hakkında konuşan Uluslararası Aktif Ressamlar Birliği Üyesi Tevfik Kemikler, “Karacasu Belediyesinin sponsorluğunda başladık. Arkadaşlarımız bir dilekçe vermişler belediyeye, bu sayede bu kurs açıldı. Çeşitli mesleklerden kursiyerlerimiz var. Çok büyük aşama kaydettiler. Hiç fırça almamışlar daha önce. Önce sevmek gerekiyor. Yağlı boya ile haşır neşir olmak gerekiyor. Eğer seversen iş kendiliğinden akıp gidiyor. Perspektif vermeyi öğreniyorlar. Resmin boyut kazanması için çok önemli. Sanat akımı ile sınırlamıyoruz. Nature mood, kubik resim, manzara resimleri öne çıkanlar arasında” dedi.

AFRODİSİAS’IN İZLERİ

Daha önce hiç fırça kullanmamalarına rağmen kursiyerlerin kaydettikleri aşama hakkındaki soruya yanıt veren Kemikler, “Yüzlerce yıl önce bir heykelcilik okulu olan Afrodisias’ın üzerinde yaşıyoruz. Bu okulun devamıyız biz. Bunun etkisinin olduğunu düşünüyorum. Karacasulular olarak sanata yatkınız. Karacasu’daki arkadaşlar bu konuda gerçekten çok yetenekli. Bunun yanında severek yapmak da bir faktör” diye konuştu.

“ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Kursiyerlerden Mualla Şaşırtan, “3 aydır resim yapıyorum. Devamlı takip ediyorum. Çok şey öğrendim. Hiçbir şey bilmiyordum. Kara kalem çizmeyi, tonlamayı, fon yapmayı öğrendim. Işık vermeyi, gölge vermeyi öğrendim ve 3 ay içerisinde 4 tane resim çıkarttım. Daha önce hiç resim yapmamıştım. Bu yetenek el işi kurslarından, nakış kurslarından, ahşap boyama kurslarından geliyor. Ama tabi resim yapmak çok daha farklı bir şey” ifadelerini kullandı.

YETENEK VE HOCA FAKTÖRÜ

Resim yapmanın bir deşarj yöntemi olduğunu anlatan Ayfer Uygun ise şunları kaydetti: “Daha önce elime hiç fırça almamıştım. Çok şey öğrendim. 4. resmim. Devam etmeyi düşünüyorum. Kabiliyet ve hoca faktörü. Öğrendikçe de insan daha çok yapmak istiyor. İnsanı deşarj ediyor ve renklerle iç içe yaşıyorsunuz. Ben çok rahatladım, çok memnunum.”

Haber Videosu