Yenipazar Belediye Başkanlığı görevine bir dönem aradan sonra tekrar seçilen Yüsran Erden, ilçede ilk etkinlik olarak Bisiklet Şenliği düzenledi. 7’den 70’e herkesin katıldığı bisiklet şenliği renkli görüntülere sahne olurken, şenliğe ise yaklaşık 200 bisikletli katılım gösterdi. Belediye Meydanı önünden startı verilen Bisiklet Şenliği kapsamında, aralarında belediye başkanı Yüsran Erden ile meclis üyelerinin de bulunduğu bisikletli grup, Aşağı Dip Gölü Doğal Yaşam Alanı’na kadar pedal bastı. Burada yaklaşık yarım saat dinlenen bisikletlilere ikramlarda bulunuldu. Temiz hava ve doğanın tadını da çıkaran bisikletliler, bol bol hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi. Güzergah boyunca ilçe emniyet amirliği ile jandarma ekipleri de güvenlik önlemi alırken, hem gidiş hem de dönüş yolunda Belediye Başkanı Erden’in çocuklarla olan bazı diyalogları ise gülümsetti. Başkan Erden, çocuklara bisiklet kullanmanın sadece spor, temiz hava, sağlıklı yaşama katkısının bulunmadığını, ayrıca çevreyi ve doğayı tanıma fırsatı verdiğini söyledi.

SAĞLIK İÇİN BİSİKLETİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Bisikletin öneminden bahseden Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Seçimler sırasında söylediğimiz gibi sağlıklı bir altyapıya sahip güzelleşmiş ve zenginleşmiş bir Yenipazar oluşturmayı hedeflediğimizi belirtmiştik. Aynı zamanda da bunu söylerken sağlıklı insan sağlıklı çevreden de bahsetmiştik. Çünkü sağlıklı insan vücudunun aktivite ile desteklenmesi gerekir. Eğer bisiklet sporu yaparsak kaslarımızın dayanıklılığını arttırırız. Bisiklet kullanımı ile kalp hastalığı riski azalıyor, diyabet, şeker kontrolü de yapabiliyoruz. Dolayısıyla bisiklet kullanımı da stresi azaltıyor. Bu bisikletin sağlıklı insan tarafı, bir de sağlıklı çevre yanı var. O da hava kirliliğini azaltıyor. Karbon gazları ve gürültü açısından trafik açısından da bizi rahatlatıyor” dedi.  

“DOĞA DOSTU ULAŞIM ARACIYLA DOĞAYA GİDİLİR”

Bisikletin sağlıklı ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olduğuna değinen Erden, “Dolayısıyla kendim de bir bisiklet sporcusu olduğum için arabada tatmadığım bazı tatlar var. Bisikletle dolaştığımız zaman çiçeklerin kokusunu alabiliyorum, kuşların sesini duyabiliyorum. Doğadaki renkleri bir cam olmadan görebiliyorum. Sağlıklı insan ve sağlıklı çevre için pedallara basmaya devam etmeliyiz. Bisiklet doğa dostu bir ulaşım aracı olduğu için bisikletle gidilecek tek nokta doğadır. Bizim de bisikletlerle gitmeyi tercih ettiğimiz nokta da Yenipazar’ın önemli bir değeri Aşağı Dip Golü Doğal Yaşam Alanı oldu” diye konuştu.
  Öte yandan Belediye Başkanı Yüsran Erden Bisiklet Şenliği'ne Aydın’ın Efeler, Kuşadası ve Söke ilçelerinde şubesi bulunan Sarızeybeler Bisiklet tarafından hediye edilen bisiklet ile katıldı.

Haber Videosu