Bozdoğan’da çeşitli kurumların ortaklaşa düzenlediği etkinlikte yerli tohum fide dağıtımının yanı sıra ilk kez buzağı güzellik yarışması düzenlendi. Bozdoğan İlçe Stadı’ndaki etkinliğe Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Soner Altun, Adnan Menderes Üniversitesi Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Aypak, daire amirleri, kurum müdürleri, tarım ve hayvancılıkla ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Bozdoğanlı vatandaşlar katıldı.

YERLİ FİDE DAĞITILDI 

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Bozdoğan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Soner Altun, konuşmasında Yeşil Yenice Mahallesi’nde yerli tohumlardan üretilen 6 bin fidenin 40 üreticiye dağıtılacağını, söz konusu fidelerden elde edilecek tohumların bakanlık tarafından koruma altına alınacağını belirterek  “Türkiye’de nüfus artıyor ancak tarım alanları azalıyor. Yeterli gıda temini ve arz güvenliğini sağlamak için bakanlığımız çalışıyor.  Etkinliklerimizin ilçemize yeni vizyonlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

“YERLİ SİLAHTAN BİLE ÖNEMLİ” 

Bozdoğan Kaymakamı Adem Can yerli tohumun yerli silahtan bile daha önemli olduğunu belirterek  “Tarım ülkesiyiz, ateş çemberindeyiz. Tohum ithal ettiğimiz ülkeler fide vermiyoruz dese ortada kalırız. Özverili bir şekilde 6 bin fideyi yetiştiren Filiz Hanım’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah bugün yaptığımız etkinlikler geleneksel hale gelir” dedi. Tarım ve Orman İl  Müdürü Ahmet Öktem ise süt üretiminde Aydın’ın 6. sırada, Bozdoğan’ın ise 40 bin büyükbaşla ilde 4. sırada  bulunduğunu belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan tohumlarımız sizlerin elinde nesilden nesile aktarılacaktır” dedi.  

SAHİBİNE YARIM ALTIN KAZANDIRDI 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından çiftçilere temsili olarak fide dağıtımı yapıldı ve daha sonra buzağı güzellik yarışmasına geçildi. Aralarında Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Bostancı’nın buzağılarının da olduğu 23 buzağı jüri karşısına çıktı. Yarışma sonucunda Ziyaretli Mahallesi’nden Mehmet Erol Dikmen’e ait Aybüke isimli buzağı birinci seçildi. Birinci olan buzağının sahibine kupa biberon, bir çuval yem ve yarım altın hediye edildi. İkinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altının yanı sıra yarışmaya katılan tüm buzağı sahiplerine de birer çuval yem hediye edildi.