2014 yerel seçimlerinde MHP’den Didim Belediye Meclis üyeliğine seçilen Özgür Makascıoğlu düzenlediği basın toplantısında 'parti içi yönetim anlayışı' ile belediye  çalışmalarının yetersiz kalması ile fikir ayrılıkları nedeniyle Belediye Meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Makascıoğlu istifasını belediyeye verdiğini açıklarken Makascıoğlu’nun yerine Eda Yücel İlhan’ın meclise gireceği öğrenildi. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Didim Belediye Meclis üyeliğine seçilen Özgür Makascıoğlu Meclis üyeliğinden istifa etti. Makascıoğlu istifasıyla ilgili olarak Belediye Meclis salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Makascıoğlu “12 Temmuz 2017 tarihi itibaren Mevcut Parti içi Yönetim Anlayışı ile belediye  çalışmaların yetersiz, anlamsız kaldığından ayrıca oluşan Birçok fikir ayrılıklarına istinaden Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum.” Diyerek sözlerine başlarken “ 15 senedir Ülkü Ocaklarından itibaren  içinde  olduğum Milliyetçi Hareket Partisi içinde mücadeleme devam edeceğime ve Turan ülküsü ebediyet kazanana dek bu kutlu yolda var olacağımı beyan ederim. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacağımı bildirir 3,5 yıl boyunca destek veren herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi.

“BAĞIMSIZ DEĞİLDİM”


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Makascıoğlu; “Parti içinde tek adamcılık var ama bu yanlış anlaşılmasın. MHP’de Lider teşkilat ve doktrin anlayışıyla yönetilir bunu biliyoruz ama benim tek adamcı dediğim şu; yeni seçilen yönetimde 15 ilçe yöneticisi var ve hepsi de ilçe başkanı gibi görüyor. 6 aylık süreçte kendi başıma bağımsız öneriler veremedim.”dedi.
MHP’li diğer meclis Üyesi Nuh Ali Yılmaz’ın açıklamasıyla ilgili de değerlendirme yapan Makascıoğlu “3,5 yıldır akli neredeydi. Bu istifanın da Nuh beyin açıklamasıyla ilgili değil. Nuh abinin açıklamalarına güldüm. Bu zamana kadar aklın neredeydi. Bu zamana kadar dediklerini neden yapmadı.” İfadelerine yer verdi.

“ALIN MECLİS ÜYELİĞİNİ VERİN ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ”


Makascıoğlu zor olanı seçtiğini belirterek “Ben Meclis üyeliğinden istifa ettim; partimden değil. Ben yan yatar keyfime de bakardım ama alsınlar meclis üyeliğini versinler benim ülkücülüğümü, ben bu yaşıma kadar ülkücü olarak bilindim ve öyle kalacak.”dedi.
Makascıoğlu istifasının Belediyeye sunduğu ve ardından da istifanın İlçe seçim kuruluna bildirileceği ve yerine yeni bir meclis üyesinin seçileceği öğrenildi.

“MECLİSE KADIN ÜYESİ GİRECEK”


MHP’li Özgür Makascıoğlu’nun istifasının öncesinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ragıp Işıklar’da meclis üyeliğinden istifa etmiş ve yerine Levent Atas meclis üyesi olmuştu. Makascıoğlu’nun istifasının ardından Meclise MHP’den Eda Yücel İlhan’ın girmesi bekleniyor.  İlhan’ın meclis girmesi durumunda MHP’deki bayan meclis üye sayısı iki, meclisteki kadın meclis üyesi sayısı ise 5’e yükselmiş olacak.