Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Fatma Yazıcı, köy çocuklarının kitap ihtiyacını karşılamak için kampanya başlattı. Kırsal kesime yaptığı ziyaretlerde yıkıntılar arasından topladığı kiremitleri resimlerle süslemesiyle Aydınlıların yakından tanıdığı Yazıcı, kampanya çerçevesinde şu ana kadar kendi imkanlarıyla yaklaşık 500 kitap topladı. Kampanyayı bir süre daha devam ettirecek olan 50 yaşındaki Yazıcı, kitapları köy köy gezerek çocuklara teslim edecek.

“MONT VE AYAKKABI DA HEDİYE EDECEK”

İstanbul’da yaşadığı dönemde de bu tür kampanyaları hayata geçirdiğini kaydeden Yazıcı, “Aydın’da gezdiğim köylerde çocukların kitap ve kırtasiye malzemesi eksikliği olduğunu fark ettim. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak bu çocuklara gerekli desteği sağlamayı kendime vazife edindim. Böylelikle tek başıma bu tür bir kampanya başlattım. Kampanya çerçevesinde şu ana kadar 500’e yakın kitap topladım. Kampanya sonunda kitapları öğrencilere teslim edeceğim” dedi. 
  Kampanyaya herkesi destek vermeye davet eden Yazıcı, kitap desteğinin yanında çocuklara mont ve ayakkabı da vereceğini belirterek “Şu ana kadar 32 mont ve 27 ayakkabı topladım. Kampanya çerçevesinde kitapların yanında topladığım mont ve ayakkabıları da çocuklarımıza hediye edeceğim” diye konuştu.