Atay ve beraberindeki heyeti, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile birçok partili karşıladı. Ziyarette konuşan Polat Bora Mersin, Atay’a bir kez daha başarılar dileyerek, kendisinin her zaman Efeler İlçe Örgütü olarak yanında olduklarını ifade etti. 
  İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in ardından söz alan Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, partilileri selamlayarak kendilerini yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür etti. Atay, seçim startını verdiklerini ve çalışmalara başladıklarını ifade ederek, tüm Aydın’a ve Efeler’e hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

"OMUZ OMUZA BU İŞİ BAŞARACAĞIZ"

Son günlerde gündemden düşmeyen AYBA konusunu açan Atay, “Büyükşehir’in yaptığı AYBA hizmeti onları o kadar çok rahatsız etti ki, topluma yapılan bir hizmeti engellemekten kendilerini alamadılar. Bu kadar fanatik bir siyaset anlayışını, toplumun zararına olan bir siyaset anlayışını benimsemekten, uygulamaktan ve bürokratlara emretmekten kendilerini alıkoyamadılar. Bu nedenle işimiz güç ama bir tane umudumuz var, birbirimizi severek, el ele, kol kola omuz omuza bu işi başaracağız” dedi.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”

Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini ifade ederek, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hiç kimse doğru olmadığımız bir yerdeyiz endişesine kapılmasın. Biz doğru yerdeyiz. Hakça paylaşmak isteyen, barış ve özgürlük isteyen taraftayız. Kadınlarımızın kocaları tarafından öldürülmediği, ikinci sınıf vatandaş olmadığı bir ülke istiyoruz. Kadınlarımızın çok büyük desteğine ihtiyacımız var. Kadınlar bizim siyaseten en büyük silahımızdır. Doğru tarafta, doğru yerde, doğru insanlarla yerelde ve genelde bu ülke insanlarına güzel bir yaşam sunacağız. Projelerimizi belirli hafta dilimleri içerisinde sizlere broşürler ve sosyal medya eşliğinde sunacağız” sözlerini kaydetti.

“BİZ KAVGA ETMEYECEĞİZ”

CHP-İYİ Parti İttifakıyla ilgili de konuşan Atay, “CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde seçim birliğine karar verdiler. Her 2 partinin de bir amacı var ve bu amacın ne olduğunu biliyorsunuz. Cumhuriyetin temel değerleri yok edilmeden, bu ülkede demokrasinin kurumsallaşması için güç birliği yaparak daha kolay başarılabileceği temelinde iş birliği yapılmıştır. Efeler ile ilgili ben İYİ Parti’nin tabanı ve CHP’nin tabanı arasında bir sorun olduğuna inanmıyorum. Tabanlarımızda bir sıkıntı yok. Bunun hangi kişiler tarafından hangi amaçla çıkarıldığı ortadadır. Sorun şu; biz İYİ Parti ile kavga edeceğiz, tartışacağız, bundan da birileri nemalanacak, faydalanacak, biz böyle bir ortama çekilmek isteniyoruz. Biz kavga etmeyeceğiz. Hak ve hukuk var, adalet var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı bir ilçede bir başka siyasi partinin bu belediye başkanlığını isteme lüksünün olmadığı kanısındayım. Bana gelen tepkilerden, telefonlar, başarı dilekleri ve ziyaretlerden anladığım kadarıyla İYİ Parti’nin tabanının da görüşü bu yöndedir. Ben İYİ Parti’de böyle bir sorunun olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“EFELER'DE RAKİBİMİZİ GÖREMİYORUZ”

Son olarak Efeler’de çok çalışacaklarını ifade eden Atay, “Efeler’de rakibimizi göremiyoruz. Rakiplerimize göre siyaset yapacak da değiliz. Elbette projelerimiz var. Benim başkanlığımda toplumumuzun yaşam seviyesini yükselteceğiz. Belediye başkanlığı bir kamu görevidir. Topluma ve çevreye hizmet edeceğiz. Benim aleyhimde haber yapma özgürlüğünüz bile olacak. Ben hiçbir şeyden korkmam. Herkese kapım açık olacak. İhaleleri de açık yapacağım. Her partiden ihale komisyonuna üye alacağım. Halkın parasını en iyi şekilde, en iyi yerde harcayacağım. Projelere anketler yaparak hep birlikte karar vereceğiz. Efeler’i biz böyle yöneteceğiz. Hiç endişe etmeyin. Her şey özgür olacak. Her şey güzel olacak. Her şey barış içerisinde olacak. Kimsenin birbirini suçlamadığı bir ortam yaratacağız” şeklinde konuştu.