Aydın’ın Efeler ilçesinde çaya ve kahveye zam geldi. Zamla birlikte Efeler ilçesinde bir bardak çay 1.50 lira, bir fincan kahve ise 3 lira oldu. Kahveciler Odası’nın belirlediği yeni tarifeyi gösteren resmi listeler ise oda görevlileri tarafından üyelere tek tek dağıtılmaya başlandı. Çay ve kahvede yaşanan artış girdi maliyetlerinin artmasına bağlanırken, çay tiryakisi vatandaşlar ise yaşanan zamla birlikte kara kara düşünmeye başladı.

“AYAKTA KALABİLMEMİZ İÇİN GEREKLİYDİ”

Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, hem kahvecilerin talepleri doğrultusunda, hem de girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yaptıklarını ifade ederek, “Kahveciler olarak en son zammı 2017 yılının Kasım ayında almıştık. Bu yeni tarife de 2-3 yıl yürürlükte kalacak. Elektrik, doğal gaz ve çalışan ücretlerinin artmasıyla birlikte böyle bir karar aldık. Çaya ve şekere de önümüzdeki günlerde bir zammın geleceğini düşünüyoruz. Artan giderlere karşılık kahvecilerin ayakta kalabilmesi için bu zammın gelmesi gerekiyordu. Bu zammı da Aydın’da uygulamadan önce yakın iller başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde çay fiyatları üzerinde bir araştırma yaptık. Yaptığımız araştırma sonunda da birçok yerde çayın 1.50 lira olduğunu tespit ettik. Biz çayı bu fiyata getirdik diye çok daha fazla para kazanmayacağız. İlla ki satışlarda bir azalma yaşanacaktır” dedi. 
  Aydın’ın Efeler ilçesinde çay ocağı işletmeciliği yapan Doğan İnal da, artan giderlere karşılık yapılan zammın ideal olduğunu savundu.