Davutlar’da gerçekleşen ziyarette Günel’i karşılarında gören bahçe sahipleri ve işçiler şaşkınlık yaşadılar, hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girdiler.

'ŞEFTALİMİZ SİZLERDEN ÖNCE EVLERİNİZE KONUK OLUYOR'

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nin sadece turizm ile anılmaması gerektiğini belirterek, "turizm kenti olarak bilinen ancak şeftalisi ve mandalinası ile de ünlü Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi meyve üretiminde iç pazar ve ihracatta da önemli bir yere sahip. En iyi ilk hasat şeftalisine sahip Kuşadası şeftalisi, aroması, kokusu ve şekliyle de diğer şeftalilerden farklılık gösteriyor. Davutlar da toprağımızın yapısı ve sahip olduğumuz mikro iklimimiz nedeni ile ürettiğimiz şeftalinin hasadı diğer bölgelere göre daha erken yapılıyor. Mayıs ayının ilk haftalarında hasadımız başlıyor.  Bu ne demek turizm kenti olarak sezonu açıp sizleri ağırlamadan önce şeftalimiz ile biz sizlerin evlerine misafir oluyoruz” dedi.

 İÇ PAZAR ARAMADA KENDİLERİNE DESTEK OLUNACAK

       Belediye Başkanı Ömer Günel, “Daha seçim döneminde çiftçilerimizi sık sık ziyaret etmiş, hatta onlara kompost gübre dağıtımı yapmıştık. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak Kuşadası’nda yaşayan her kesimin, her bir bireyin ve hatta ağacıyla hayvanıyla her bir canlının belediye başkanı olarak meyve ağaçlarımızın, tarım arazilerimizin korunması için her türlü desteği sağlayacağım. Çiftçimizin daha kaliteli ve nitelikli tarım yapabilmesi, daha çok kazanmalarını sağlayan iç pazar arayışı ve ürününü direk kendisinin satması konularında belediye olarak ne destek verilebilecek ise tüm desteği vererek yanlarında duracağız. Her zaman destekçileri olacağımın sözünü zaten daha belediye başkanı olmadan vermiştim. Bu sözümün de arkasında durarak bugün bir yıllık emeklerinin karşılığını aldıkları en mutlu günleri olan hasat günlerinde de yanlarındayım. Çiftçimize, kentimize, ülkemize bereketli olsun.” diyerek çiftçiye verdiği değeri gösterdi.