Nazilli Uzun Çarşı'da faaliyet gösteren kuyumcular da, BDDK'nın kararı sonrası sevincini ifade etti.

SEKTÖRÜN HAREKETLENMESİ BEKLENİYOR

Yaz sezonu öncesi sektörün canlandıracağını dile getiren Sarraf Özlem Güner, “Satışları arttırabileceğini düşünüyoruz. Müşteri tek çekimde peşin ödeyeceğini 4 taksite bölmüş olacak. Düğün, nişan ve sünnet sezonu açılıyor, bu nedenle sektörün biraz hareketlenebileceğini düşünüyorum” dedi.

“VATANDAŞ İÇİN OLUMLU”

Kuyumcu Avni Kulcu ise, “Esnafın cirosunun arttırması açısından önemli bir düzenleme olacak. KDV oranlarının taksite binmesi için yapılacak bir uygulama. Vatandaş için olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Adet altınlarında değil ancak kolye, küpe gibi fantezi ürünlerde yapılacak. Esnafın cirosuna katkısı olduğu gibi, vatandaşa da kolaylık olur” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN ZATEN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”

Kararın en kısa sürede uygulamaya geçmesini beklediklerini aktaran kuyumcu Mehmet Büyükkarıncalı, “Vatandaşın zaten alım gücü düşük. Daha önceki yıllarda 12 taksit imkanı vardı, sonra bu kaldırıldı. Ağustos’tan bu yana taksit yapamıyorduk, tabi bu da işlerimizi olumsuz yönde etkilemişti. Ama alınması beklenen bu kararı bekliyoruz. Umarız en kısa sürede başlarız” diye konuştu.