Aydın Ticaret Odası’nın seçimleri öncesinde ‘Güneş Grubu’ olarak seçime girecek olan mevcut Başkan Hakan Ülken’in karşısına rakip Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya çıktı. Özkaya, Gar Park’ta düzenlediği toplantıda AYTO Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Toplantıya AYTO’nun eski yönetim kurulu başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız da katılarak Özkaya’ya destek verdi. Özkaya, AYTO için yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ANTİDEMOKRATİK BİR SECİM 


AYTO tarihinde daha önce bu kadar adaletsiz ve anti-demokratik bir seçim yaşanmadığını belirten Özkaya, “Mevcut yönetimin dört yıl boyunca göstermiş olduğu emek ve çalışmalar için teşekkür ediyorum. AYTO gelenekleri olan köklü bir kurumdur. Aydın iş hayatına yön vererek, temsil etmektedir. Aydın Ticaret Odası’nın seçim tarihinde bugüne kadar yapılmış olan seçimlerde hiçbir yönetim odanın bütün imkanlarını kullanarak, hiç bu kadar adaletsiz, anti-demokratik bir seçime gitmemiştir. AYTO’nun amacının dışına sürüklendiği rahatsızlıklardan dolayı ve bayrağı daha ileri taşımak adına ekibimizle birlikte bu göreve talip olduk. Tüm meslek gruplarında sektöründe başarılı, Aydın için fikir ve projeleri olan ve bu heyecanı tüm benliği ile hisseden Beyaz Grup olarak bu yola çıktık” dedi.

AİDATLARI TABAN FİYATTAN ALACAĞIZ 


Aydın ekonomisine ivme kazandırmak için oda olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini dile getiren Özkaya, şunları söyledi: “İş hayatına ivme kazandırma amacıyla üyelerine, meclisine ve basınına şeffaf bir şekilde hesap veren demokratik katılımcı bir yönetim anlayışı izleyeceğiz. Aydın Ticaret Odası üyeleri bizi bu göreve laik görürlerse üyelerimizin ticaretini büyütmek, kazançlarını arttırmak amacıyla tüm gücümüzle çalışacağız. Üyelerimiz ile Aydın’daki tüm kurumlar arasında köprü vazifesi görmek istiyoruz. Ticaretin zor olduğu, rekabetin çok yüksek olduğu, karlılıkların azaldığı bir dönemde ticaret yapıyoruz. Bu dönemde üye aidatlarını ve munzam aidatları imkaların el verdiği, yasaların izin verdiği ölçüde taban seviyeden almaya çalışacağız. Topladığımız aidat paralarını çok özen göstererek üyelerimiz için harcayacağız.”

AYTO’NUN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ KOYBOLDU 


Aydın Ticaret Odası’nın kurumlarla olan işbirliğinin kaybolduğunu ileri süren Özkaya, “Kurumlarla kaybolan işbirliğini geri kazandıracağız. Aydın’da bulunan 9 oda güç birliği içerisinde hem Aydın’da hem de Ankara’ya gittiğimiz de hep beraber aynı masaya yumruk vurarak Aydın için çalışacağız. Üyelerimiz için, danışmanlık hizmeti verip her türlü teşvik, prim ve belgelendirme için hem telefon hattı hem de danışma masaları kuracağız. Ticaret odaları, üyelerinin ticaretini geliştirmek amacıyla kurulmuş sivil toplum örgütleridir. Üyelerine her türlü artı değer kazandıracak, üye odaklı çalışmalarımız olacaktır. Özellikle üyelerimizin e- ticaret anlamında faaliyetlerini geliştirerek, üretim yapan tüm üyelerimizin fuarlara katılmalarını sağlayacağız. Parekende sektörüyle uğraşan üyelerimize de sektörel ama amacına ulaşacak fuarlara götüreceğiz. Dört yılda konuşan ve çözüm üreten bir meclis yaratmak istiyoruz. Bu yüzden bu göreve talip olduk. Sandıkta amacımıza ulaşırsak Aydınımıza, Aydın ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlayacak projelerle hep birlikte güç birliği içerisinde tüm STK ve oda ve üyelerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz" dedi.