İYİ Parti'liler Nazilli’de Türkçülük Günü kutlamalarında bir araya geldi. İYİ Parti Nazilli İlçe Gençlik Kolları’nın Sümerpark’ta gerçekleştirdiği 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinliğine İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, İYİ Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Gamze Gül Çağlayan, CHP Nazilli İlçe Örgütü yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.  

MHP YÖNETİMİNE ÇATTI 

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan  İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, 3 Mayıs 1944’te 23 Türk milliyetçisinin  komünizme karşı ve milliyetçi oldukları için yargılandıklarını belirterek, “Ankara sokakları milliyetçi refleksin gösterilmesine sahne olmuş, hükümetin talimatıyla tutuklanmış ve işkenceye maruz kalmışlardır. Bugün de benzer süreçler yaşanmaktadır. Daha da vahimi ülkeyi yönetenler ihanet boyuna ulaşan tavırlar sergiliyorlar. En üzücü olanı ise milliyetçi olarak düşündüğümüz, yıllarca aynı çatı altında olduğumuz siyasi partilerin buna ortak olmasıdır. Ancak her şeye rağmen Türklük bilinci yaşamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.  

HALK OYUNLARI SERGİLENDİ 

İYİ Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Gamze Gül Çağlayan da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çağlayan, “3 Mayıs Türk Milleti’ni yüceltmeyi gaye edinen Türkçülerin, azmine vurulmak istenen darbenin defedilmesine, Türk aşkının yeniden alevlenmesine zemin olan bir başkaldırıdır. Bizim için 3 Mayıs taşıdığımız kutlu kanın gücünün farkına varmaktır, Türk birliğine giden yoldur. İYİ Gençlik olarak nerede bir Türkçülük isyanı görürsek orada olacağız” dedi.  Kutlama programı folklor gösterileri, çeşitli yarışmalar ve Ozan Ünal konseriyle devam etti.