24 Haziran’da seçimlerini değerlendirmek üzere parti yetkilileri ile Afyonkarahisar’da buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şok bir karara imza attı. Akşener’in konuşma yaptığı sırada partililer arasında seçim sürecine ilişkin yaşanan tartışmalar nedeniyle İYİ Parti, 1 ay içerisinde olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Çalıştayda çıkan bu kriz siyasi kulisleri hareketlendirirken, çalıştaya katılan ve yaşananlara şahit olan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner de durum değerlendirmesi yaptı. Yerel seçimler öncesi böyle bir kararı beklemediklerini söyleyen Taner, yenilenme açısında bu kararın olumlu yönde etki yapacağını dile getirdi. Taner, Akşener’in yapılacak olan olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklaması üzerine il başkanları olarak genel başkanlığa yine Akşener’i aday gösterme kararı aldıklarını öne sürdü.

“DELEGELERİMİZ AKŞENER’İN ARKASINDA”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kararını değerlendiren Taner, “Sayın Akşener 37.maddeye göre kendi yetkisinde olan olağanüstü kurultaya götürme kararını açıkladı. Seçimli bir olağanüstü kurultay yapılacak. Dolayısıyla bu ileriye dönük partinin toparlanması açısından iyi bir çalışma. Bugün diğer partileri gördüğümüzde, imza toplanmasına rağmen kongre yapılmamasını isteyenler var veya daha önce de bizim kendi yaşadığımız gibi yeterli imzanın olmasına rağmen kongrelerin yapılmadığı dönemler var. Sayın Akşener, yapılan seçimlerin ardından hataların, aksaklıklar olduğunu kabullenmiş ve aday belirleme sürecinde taktiksel hatalarla ilgili bir sıkıntı varsa onun da sorumlusu benim noktasında bir duruş sergileyerek seçimli olağan üstü kongre kararı aldı. Her ne kadar kendisi aday olmayacağım dese de, siyasi partiler kanununa göre partinin genel başkanlığına direk aday olunamıyor. Birileri aday göstermesi lazım. Biz il başkanlarıyla yaptığımız görüşmede, bütün il başkanları olarak tek aday Sayın Meral Akşener konusunda mutabakat sağlamış durumdayız. Bu bağlamda Aydın’daki tüm delegelerimiz de Sayın Akşener’in arkasında durulması gerektiği noktasında görüş beyan ediyorlar. Sayın Genel Başkanımızın karşısına başka bir adayın çıkacağını da düşünüyorum. Sayın genel başkanımız yeniden kadrosunu kurarak yola devam edecektir” dedi.

“YENİLENME KURULTAYI OLARAK GÖRÜYORUM”

Yapılacak olan kurultayı yenilenme kurultayı olarak nitelendiren Taner, “Tabi kamuoyunda bir algı ve bazı arkadaşlarımızın siyaseten beklenti içerisine girmesi ve o beklentinin gereği olarak milletvekili olamamaları üzerine yaptıkları açıklamalar sıkıntı yarattı. Sayın Akşener de suçlamaları üzerine alarak hodri meydan çekti. Arkadaşlara buyrun kongreye gidiyoruz dedi. Kongre de partiler için en demokratik haktır. Genel başkanımız da bu hakkın önünü açmıştır. İmza toplanmadan kurultaya götürme yetkisini kullanmıştır. Ben bu kurultayı siyasette zorlanan ve yorulan arkadaşlar varsa onların değişmesi ve daha güçlü bir şekilde yerel seçimlere hazırlanma kurultayı olarak görüyorum. Yerel seçimler öncesi bu kongre partide bir yenilenmeye yol açar bu da seçimler açısından olumlu bir durum” diye konuştu.