Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi'nin 6 ay ana para ödemesiz, 12 ay eşit taksitli toplam 18 ay vadeli ve aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla çok cazip olduğunu söyleyen Akdoğan, “TOBB’un katkılarıyla ve Oda'mızın mali gücüyle anlaşma yapılan bankalara para yatırdık. Üyelerimiz için 10 milyon liranın üzerinde kredi hacmi oluşturduk” dedi.

ÜST LİMİT 100 BİN LİRA

Kuşadası Ticaret Odası üyeleri, Oda'dan aldıkları, 'TOBB Nefes Kredisi başvurusu içindir' ibareli faaliyet belgesi ile anlaşmalı Halkbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Vakıfbank’a başvurarak, üst limiti 100 bin lira olan Nefes Kredisi'ni kullanmaya başladı.

HACMİ ARTTIRILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nefes Kredisi kapsamında Türkiye genelinde bir haftada 16 bin firmadan 2,5 milyar liranın üzerinde başvuru geldiğini kaydetti. Nefes Kredisi’nin KOBİ'lere güçlü destek sağlayacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, projeye yoğun talep geldiğini, bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredisi hacminin 5 milyar liradan 7,5 milyar liraya çıktığına da dikkat çekti.