Aydın’ın Efeler ilçesi Veysipaşa Mahallesi’nde yer alan Adliye Sarayı binasının fiziki yetersizliğinden dolayı ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle bir süre önce yer arayışları başladı. Yeni hizmet binası için önerilen çok sayıda yer kabul görmeyince, Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen Temmuz ayında Kasım Tüten’in atanmasının ardından yeniden çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde Adliye Sarayı binasının, Adalet Bakanlığı’nın uhdesinde olan Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’ndeki 185 dönüm arazide yapılmasına karar verildi.  

BAKAN GÜL TALİMAT VERDİ

Adliye Sarayı binasının yerinin belirlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, arazi ile ilgili bürokratlara talimat verdi. Bürokratlarımızın çalışmaları doğrultusunda Adalet Bakanlığı'nda, Aydın'ın AK Partili üç milletvekili olarak önümüze adliye yeri alternatifleri konuldu. Bu alternatifleri, yetkililerle birlikte değerlendirdik, tartıştık. Nihayetinde, Aydın Cezaevi'nin hemen altındaki Adalet Bakanlığı uhdesinde olan 185 dönümlük arazide, karar kıldık. Bu irademizi yazıya döküp imzaladık. Son noktada Bakanımız Abdülhamit Gül ile tekrar görüşüldü ve kendisi Aydın Adliye Sarayı binası projesinin çizilmesi için talimat verdi. Şu anda projemiz çizilme aşamasında” dedi.

“AYDIN’A HAYIRLI OLSUN”

Aydın’da yeni Adliye Sarayı binasının olmamasının eksiklik olduğunu kaydeden Milletvekili Savaş, “Mevcut adliye binamız, eski ve fiziki koşulları yetersizdi, çevresinde de trafik ve park sorunu yaşanıyordu. Artık Aydınımıza yakışan güzel bir adliye binası yapılacak. Bu bina, trafik ve ulaşım sıkıntısının yaşanmayacağı bir yerde inşa edilecek. Üç vekil arkadaşımızla irademizi ortaya koyduk ve adliye binasının yapılması için süreç başladı. Aydınımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.