Yenipazar Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Zafer Savcı’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda 6 gündem maddesi konuşulurken; zaman zaman bazı gündem maddelerinde belediye başkanı ile değişik meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Meclis toplantısına sadece şehir dışında bulunan AK Partili Meclis Üyesi Gülşen Tekeoğlu katılmadı. Toplantıya beş mahalle muhtarı katılırken; Yenipazar Esnaf Odası Başkanı Sinan Deyirmencioğlu da hazır bulundu.

AK PARTİLİ BAŞKAN İLE CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ TARTIŞTI


Temmuz meclisinde kıymet takdir komisyonuna havale edilmesine karar verilen Çarşı Mah. 58 ada 2 parsel hakkında Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ile CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Gemicioğlu arasında tartışma çıktı. Belediye Başkanı Zafer Savcı, kıymet takdir komisyonunun aldığı kararı okudu. Savcı’nın kararı okuması ardından CHP Meclis Üyesi Hasan Gemicioğlu, fiyat sorunca aralarında tartışma yaşandı.

EVİ YANAN AİLEYE KİRA YARDIMI


Meclis toplantısının üçüncü maddesinde yaşanan tartışma sonrası, dördüncü maddeye geçildi. Dördüncü maddede, tam iki hafta önce evleri yanan Yenipazar Belediyesi Personeli Mustafa Girgin ve ailesinin şu anda oturdukları kira evinin kira parasının belediye tarafından ödenmesi konusu görüşüldü. Mecliste oy birliği ile aileye 6 ay boyunca 400 TL kira yardımı yapılmasına karar verildi.

 ‘UKM’YE BAŞVURDUK’


Bağımsız Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu, Atatürk Caddesi üzerindeki trafik probleminden bahsetti. Sarıoğlu, “Biz diğer iki meclis toplantısında da bu caddeler üzerindeki park yasakları hakkında maddeleri onaylamıştık. Fakat halen daha bu durum çözülmüş değil. Vatandaş da şikayetçi.” ifadelerini kullanırken; Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ise, “ O durumu biz UKM’ye başvurduk. Oradan da henüz bir sonuç gelmedi. Benim şöyle bir düşüncem var. O caddeye yakın bulunan Yenipazar Birlik Garajını biz üniversite karşısına yani eski yerine alalım. Dönemin başkanı buraya garaj yaptı ama hiç parkın yanında garaj olur mu? Trafiğin bir kısmı bu minibüslerden de engelleniyor.” dedi ve Nazilli Şehir içi minibüslerin Sümer’in ardından kalkmasına örnek gösterdi.

MUHTARLAR DERTLERİNİ ANLATTI


Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu’ndan sonra Çavdar Mahalle Muhtarı Mustafa Avcıoğlu söz aldı ve mahallesindeki sorunlardan bahsetti. Avcıoğlu, “Mahallemin bazı yollarından geçerken kötü kokular burnumuza geliyor. Evlerdeki tuvalet pisliğinin kokusu yolda kalıyor.” ifadelerini kullandı. Alhan Mahalle Muhtarı Muammer Candan, mahallelerindeki caminin hoparlör ve amfisinin bozulduğunu aktarırken, Donduran Mahalle Muhtarı Ali Kara, Donduran’a gönderilen taşların işçi olmadığı gerekçesiyle döşenmediğini hatırlatıp taşların döşenmesini istedi. Çulhan Mahalle Muhtarı İsmail Deniz, mahallelerindeki tuvalet ve bulaşık çukuru konusunda yardım isterken, Hacıköseler Mahalle Muhtarı Alaattin Sarıoğlu da mahallelerinde yapılacak antep fıstığı festivali için yardım talep etti.