Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Söke'nin Sazlı Mahallesi'nde yol emniyet kontrol devriyesi yaparken şüphelendikleri bir otomobili durdurdu. Otomobilde yolcu olarak bulunan S.A'nın yapılan kimlik sorgulamasında, daha önceden işlediği yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından arandığı tespit edildi. S.A.'nın üzerinde yapılan aramada ise iç çamaşırında yaklaşık 60 gram metamfetamin maddesi bulundu. Gözaltına alınan S.A, jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. S.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.  
  İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı çalışmalar kapsamında Didim’in Akbük Mahallesi'nde yakalanan M.D.Y’nin üzerinde 2 gram kristal olarak bilinen uyuşturucu bulundu. Akbük Mahallesi'nde yol kontrolü sırasında yakalanan S.T, E.T, ile E.A’nın üzerinde ve araçta yapılan aramada ise 2 gram esrar ele geçirildi. Efeler ilçesi Serçeköy Mahallesi'ndeki yol kontrol ve arama noktasında durdurulan araç içerisinde bulunan M.G’nin üzerinde 86 gram esrar, M.B’nin de montunun cebinde 62 gram esrar bulundu. Araç sahibi İ.S’ye idrar örneğinde uyuşturucuya rastlanması nedeniyle trafik ekiplerince 5 bin 167 lira ceza kesildi. 
  Kuyulu Mahallesi'ndeki yol kontrol devrisi sırasında bir aracı durduran ekipler, araç içerisinde bong aparatı ile yolcu O.K’nin üzerinde kağıda sarılı halde 15 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. Araç sürücüsü A.A’ya uyuşturucu madde alarak ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 7 bin 293 lira para cezası uygulandı. A.A. ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı. Durdurulan diğer bir otomobilin torpido gözünde 113 gram esrar maddesi ele geçirilirken, araç sürücüsü M.B’ye 5 bin 275 lira ceza kesildi. M.B ifadesinin ardından serbest bırakıldı.