Alaaddin Eskici başkanlığındaki Aydın Tralleis Doğa Sporları  üyeleri, Karacasu Doğa Dostları ve Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği kurucusu Aydın Mutlu rehberliğinde Karacasu'yu gezdi. Etkinlik Camekan Kafe’de yapılan kahvaltı ile başladı. Yürüyüşte toplam 13 kilometre kat edildi. Kızıllık Göleti’nde başlayan yürüyüşte Karapınar Çeşmesi, Tekke Yaylası, Taş Ocakları Mevki, Döşemeli Viraj, Cevizli Yayla, Düğmeli Mevki geçilip Kahvederesi’ne ulaşıldı. Doğaseverler patika yolları aşıp bin metreden Karacasu’yu izleme fırsatı yakaladı. 
  Doğaseverler, 1703 rakımıyla Karıncalıdağ zirvesinden başta Babadağ, Madran Dağı, Beydağ ve birçok yükseltinin görülebildiği, yakın tarihe kadar Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’ye yataklık yapan dik yamaçların doğal manzarasını seyretti. Ballıpınar’da mangal keyfi yapan doğaseverler hayran kaldıkları Karıncalıdağı’na bir daha gelmek üzere sözleşti. Gezginler Karacasu merkezde ilçede yapılan tahin, helva ve meyvelerden satın alarak ilçe ekonomisine de katkıda bulundu. Kahvede çay molası veren gezginler ayrıca seramik ocaklarını ve Çarşı Camii’ni gezdi. Buralardaki gezilerde Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu da gezginlere eşlik etti.

TATBİKAT YAPILDI

Uzun yıllardır gelen grupları en iyi şekilde ağırlayan KARDOST ve Turizm Derneği bu haftaki yürüyüşte bir ilki gerçekleştirdi. Yürüyüşler sırasında oluşabilecek olumsuzluklar karşısında nasıl davranılacağı hususunda tatbikat yapıldı. İki kişi gruptan ayrıldı ve kayıp iki kişiyi bulma senaryosu uygulamaya konuldu. Kaybolan kişi ile nasıl irtibat kurulacağı, düdükler yardımı ile ses çıkarma, yön tayini gibi hususlarda çalışma yapıldı.