Didim Belediyesi ve CHP Didim İlçe Başkanlığı konuyla ilgili olarak seçmenlere yönelik çalışmalarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. YSK’nın sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi ve ardından seçim tarihini 23 Haziran olarak açıklamasından sonra CHP’de tüm gözler İstanbul’a çevrildi. Seçimin okullarının kapanmasından 1 hafta sonra yapılacak olması sebebiyle İstanbullu seçmenlerin oyunu kullanmaları noktasında Aydın’ın turistik ilçesi Didim’den de çağrı geldi. Didim Belediyesi kendi sosyal medya hesaplarından ironi olarak yaptığı paylaşımda, “‪Birçok belediyenin bahanesini gördük. Kah güldük, kah eğlendik. Bizde bahane yok. 23 Haziran’da plajlara giriş ‘YaSaK’ kardeşim, 23 Haziran’da plajlara giriş yasaktır” denilerek İstanbul’da oy kullanacak seçmenlere tatile çıkmak yerine oyunu kullanmaları çağrısında bulunuldu.

“İSTANBULLU SEÇMENE UYARI”

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise, “Değerli İstanbullu misafirlerimiz, tatil planlarınızı birçoğunuz yaptınız, belki de yapmak üzeresiniz. Bu sahillerde sizi her zaman ağırlamaktan Didimliler olarak büyük mutluluk duyarız. Ancak bu 23 Haziran'da değil. Tatil planlarınızı yaparken bu önemli tarihe dikkat etmenizi, yazı birlikte kucaklamak için bundan sonraki tarihleri seçmenizi temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

“OTELLERE ÇAĞRI”

Koçak ayrıca ilçede faaliyet gösteren turizm işletmelerine 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri için 21-24 Haziran tarihlerinde İstanbul’dan gelecek rezervasyonları almaması noktasında çağrıda bulundu. Koçak, çağrısına uyan otellere teşekkür ederek, “Didim'deki tüm otellere çağrıdır. İstanbul’dan gelecek misafirlerimizden 21-24 Haziran'da rezervasyon almayın. Şu andan itibaren bu kampanyaya katılan Göç Tur Otel’e, Didim Golden Beach Otel’e ve bu kampanyaya katılacak tüm otel, pansiyon işletmecilerine teşekkür ederiz” dedi.