28 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 10.00’da Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapılacak Genel Kurul'da çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 5 Aralık 2018 Çarşamba günü aynı saat ve 
yerde yapılacak.

DENEYİMİ İLE REHBERLERE HİZMET ETMEK İSTİYOR

Ozan Sayın, odanın rehberlere hizmet temelli anlayışını sürdürmek için başkan adayı olduğunu söyledi. Sayın, “1972 İstanbul doğumluyum. 1990 yılında Antalya Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi ve 1993 yılında A.Ü. DTCF Başkent MYO Turist Rehberliği Bölümünden mezun oldum. 1995 yılında Nevşehir Rehberlik Kursu'nu tamamlayarak mesleğe ilk adımımı atmış oldum. 31 yıllık turizm ve 23 yıllık rehberlik tecrübesine sahibim. Anadolu'nun tozunu 2000 yılına kadar yuttuktan sonra biraz da evlilik bahanesi ile Kuşadası’na yerleştim. 2011 yılının sonunda KURED Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Yasamızın yazılma süreçlerinde KURED’i temsilen katkı sağladım. 6 Mayıs 2013 tarihinde yaptığımız ilk genel kurulda yeni odamızın yönetim kuruluna ve delegeliğine seçildim. İlk yönetim kurulundan itibaren 2 dönemdir başkan yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Tüm deneyimlerimin ışığıyla başkanlık görevinde hizmet etmek arzusundayım" ifadelerini kullandı.

REHBERLERİ OY VERMEYE DAVET ETTİ  

Sayın, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB Kuşadası YTK ile eşgüdüm içinde daha etkili denetimler yapmak, ATRO Rehberler Kooperatifini kurmak, E-Dergi çıkarmak, teorik ve pratik seminer sayısını artırıp özellikle yeni rehberlerin meslek ile daha kolay bütünleşmelerini sağlamak, aylık değerlendirme toplantıları yapmak, daha fazla iş ortakları yaratıp üyelere ekonomik getiri sağlamak, mobil uygulama ile üyelere lojistik destek sağlamak istediğini aktardı. Sayın, ATRO'ya kayıtlı rehberleri oy vermeye davet etti.