Aydın SMMMO'nun iki gün süren seçimli olağan genel kurulu tamamlandı. Oda binasında genel kurulun ardından, seçim yapıldı. Yönetime, mevcut Başkan Rıza Yörüyen'in liderliğindeki Demokrasi Grubu ile bağımsız olarak Mustafa Cevdet Akbay aday oldu.

548 ÜYE OY KULLANMADI

927 üyeden 379'u sandık başına gitti. Yapılan sayım sonucunda, 3 oy geçersiz sayıldı. 357 oy alan Demokrasi Grubu'ndan Rıza Yörüyen, Jülide Vardar Bekem, Engin Ünsal, Şerafettin Ayfer ve Ramazan Karalar, yönetim kurulu üyesi seçildi. Yönetime giren Yörüyen, yeniden başkan olmanın mutluluğunu yaşadı. 16 oyda kalan Akbay ise, yönetime seçilemedi.

DİSİPLİN VE DENETİM KURULU İLE DELEGELER

Yine Demokrasi Grubu'ndan Nevzat Akıncı, Gülperi Yavuz Elmascan ve Günay Tıkkın denetim kurulu üyesi, Ahmet Göbekli, Pınar Albayrak, Serkan Akkaya, Hüseyin Yalçın ve Ahmet Daldal disiplin kurulu üyesi, Rıza Yörüyen, Fettah Açan, Aykut Karaşah, Yılmaz Aktaş, Özlem Arıcan, Ahmet Karaoğlu, Ceyhan Erdoğan, Serhat Çevik, Seçkin Çetin, Somer Dursun, Saadet Sultan Altıntaş, Ülkü Yılmaz, Mustafa Ozan Karınca, İsmail Yılmaz ve Yasemin İlhan da birlik delegesi oldu. Birlik delegeliğine bağımsız olarak aday olan Mümün Durmaz da seçilemedi. Yörüyen başkanlığındaki Demokrasi Grubu, seçimi fire vermeden kazanmasını bildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Genel kurulun meslektaşlarına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen SMMMO Başkanı Rıza Yörüyen, “Haziran 2016’da yapılan seçimde, üç grup halinde yarışmıştık ve göreve seçilmiştik. 3 yıllık görev süremizde, üyelerimizin birlik ve beraberliğini sağlayacak çalışmalara imza attık. Bu da genel kurulumuza yansıdı ve tek listeyle seçime girdik. Görevimizi layıkıyla yapmaya, üyelerimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı üyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.