Aydın İl Tanıtım Projesi” kapsamında, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun organize ettiği Aydın tanıtım standında Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen, Proje Görevlisi Emre Özceylan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir tanıtım faaliyetlerinde görev aldı. İNCİR VE ZEYTİNYAĞI İKRAMI YAPILDI Aydın’ın tarihi, turistik ve tarımsal değerlerinin tanıtıldığı fuar standında, Aydın ve ilimiz sınırlarında turistlere hizmet veren çeşitli oteller hakkında farklı dillerde broşür, harita ve diğer tanıtım materyalleri yer aldı. Standı ziyaret edenlere ise yöresel ürünlerden incir ve zeytinyağı ikramı yapıldı.

BAKAN ERSOY DA ZİYARET ETTİ

ITB Berlin 2019 Turizm Fuarı’nın açılış gününde yoğun ilgi gören Aydın standının en önemli konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’tan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bakan Ersoy, beğenilerini dile getirerek tanıtım görevlilerine başarılar diledi. 181 ÜLKEDEN 10 BİN KATILIMCI YER ALDI Tanıtım çalışmaları kapsamında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Aydın’ın turizm kapasitesinin geliştirilmesi ve sektör temsilcilerinin istekleriyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Arat başkanlığında toplantı yapıldı. 10 Mart Pazar gününe kadar açık kalan fuarda 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer aldı.

“AMAÇ AYDIN’A DAHA FAZLA TURİST ÇEKMEK

” Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından 2018 yılında hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Aydın İl Tanıtım Projesi’nin amacının Aydın’ı yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında tanıtmak olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, “2020 yılında tamamlanacak olan projenin temel hedefi Aydın’ın tarihi, turistik, doğal ve gastronomik niteliklerini ön plana çıkaran ve dijital olanakları kullanan bir tanıtım stratejisi geliştirerek daha fazla yerli ve yabancı turisti Aydın’a çekebilmektir. Berlin’de düzenlenen ITB Fuarı, projenin amaçlarına ulaşmak için önemli fırsatlardan birisidir. Bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına Valiliğimizin girişimleriyle tüm hazırlıklar tamamlanarak fuara katılım sağlanmıştır” dedi.

“UZAK DOĞU TURİZM ACENTELERİYLE BAĞLANTI KURULDU”

Arat konuşmasının devamında, “ITB’deki Aydın tanıtım standında Aydın’a ait tüm turistik unsurların yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Miras Listesi’ne kaydedilen Afrodisias Antik Kenti’nin turizm firmalarının rağbet ettiği bir destinasyona dönüşmesi için çaba sarf edilmektedir. Aydın, taşıdığı kültürel özellikler bakımından son yıllarda Uzak Doğulu turistler tarafından tercih edilen illerden birisidir. Bu nedenle ITB Fuarı’nda kültür turizmine önem veren Uzak Doğu turizm acenteleriyle de bağlantılar kurulmuştur” ifadelerini kullandı.